Social Icons

sâmbătă, 8 octombrie 2011

În memoria lui Steve Jobs


Steve Jobs, co-fondatorul Apple, s-a stins din viaţă la vârsta de 56 de ani, fiind doborât de o formă rară de cancer. Compania Apple a fost cea care a anunţat oficial moartea lui Steve: “Apple a pierdut un vizionar, un geniu, iar planeta a pierdut un om impresionant. Cei care am avut norocul să lucrăm cu Jobs am pierdut un prieten drag şi un mentor. Steve Jobs lasă în urmă o companie pe care doar el o putea crea şi spiritul lui va rămâne pentru totdeauna creatorul ei.”
Dar pe lângă toate invenţiile sale, Steve Jobs a lăsat în urmă cuvinte, ce nu se uită aşa de uşor. Iată cele mai copleşitoare şi emoţionante citate ale lui Jobs:
  1. “Nu există niciun motiv pentru care să nu-ţi urmezi inima. Timpul tău este limitat, aşa că nu îl pierde trăind viaţa altcuiva. Nu lăsa zgomotul opiniilor altora să îţi înăbuşe vocea interioară.”
 2. “Gândul cî voi muri în curând este cel mai important instrument care mă ajută să iau marile decizii în viaţă. Pentru că aproape totul – toate aşteptările din afară, toată mândria, toată frica de a te face de ruşine sau teama de eşec – toate acestea pălesc în faţa morţii, făcând loc doar lucrurilor cu adevărat importante. Gândul că vei muri este cel mai bun mod de a evita capcana de a crede că ai ceva de pierdut. Deja eşti gol. Nu există niciun motiv pentru a nu îţi urma inima.”
3.  “Nu mă interesează să fiu cel mai bogat om din cimitir. Pentru mine contează mai mult să mă duc la culcare seara şi să pot spune că am făcut ceva minunat.”
4.  “În cinstea nebunilor, rebelilor, scandalagiilor…în cinstea celor care văd lucrurile diferit, care nu sunt legaţi de reguli. Îi puteţi cita, nu puteţi fi de acord cu ei, îi puteţi glorifica sau defăima, dar singurul lucru pe care nu îl puteţi ignora este faptul că ei sunt cei care schimbă lucrurile…Ei împing rasa umană la evoluţie şi, în timp ce unii îi consideră nebuni, noi îi vedem ca adevărate genii, pentru că aceştia care sunt suficient de nebuni încât să creadă că pot schimba lumea sunt cei care o schimbă cu adevărat.”
5.“Timpul tău este limitat, aşa că nu îl irosi trăind viaţa unei alte persoane. Nu fi prins în dogma – care trăieşte cu rezultatele gândirii altor oameni. Nu lăsa zgomotul altor opinii să îţi înece propria voce interioară. Şi, cel mai important, învaţă să ai curajul să îţi asculţi inima şi să îţi urmezi intuiţia. Într-un fel ei deja ştiu ceea ce vrei cu adevărat să devii. Orice altceva este secundar.”
6. “Sunt la fel de mândru de ceea ce nu facem aşa cum sunt de ceea ce facem.”
 7. “Valorăm un milion de dolari când aveam 23 de ani, peste 10 milioane când aveam 24 şi peste 100 de milioane la 25 de ani, dar nu e deloc important pentru că niciodată nu am făcut-o pentru bani.”
 8. “Nu poţi uni punctele uitându-te înainte, le poţi conecta doar dacă te uiţi înapoi. Aşadar, trebuie să ai încredere că toate punctele se vor conecta într-un final în viitor. Trebuie să crezi în ceva: destin, viaţă, karma, orice. Pentru că această încredere pe care o ai în faptul că punctele se vor conecta undeva la mijlocul drumului îţi va da încrederea să îţi urmezi inima, chiar şi atunci când vei fi scos de pe calea sigură de urmat.”
 9. “Vei ajunge să găseşti ceea ce iubeşti şi acest lucru este valabil nu doar în privinţa slujbei, ci şi în privinţa sufletului pereche. Munca va umple o mare parte din viaţa ta şi singura modalitate de a fi cu adevărat mulţumit este să faci ceea ce vrei şi ceea ce crezi că este munca frumoasă. Şi singurul mod de a face asta este să iubeşti ceea ce faci. Dacă încă nu ai găsit-o, caută în continuare şi nu te resemna. Inima te va atenţiona când o vei găsi.”
10. “Acestea sunt motto-urile mele – concentrare şi simplitate. Ceva simplu poate fi mai greu decât ceva complet. Trebuie să munceşti mult ca să îţi limpezeşti gândurile pentru a face ceva simplu. Dar, într-un final, merită pentru că după ce ajungi acolo poţi face orice, chiar şi să muţi munţii din loc.”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates