Social Icons

sâmbătă, 17 decembrie 2011

Ce nu ştiai despre mahmureală! Cât de grave sunt repercusiunile beţiei?


"Mahmureala, mare brânză!"
Specialiştii webmd.com spun că starea de rău de după o noapte stropită cu băutură este, de fapt, o reacţie a organismului în urma otrăvirii sale cu alcool. Băutul în exces zdruncină puternic sistemul nervos central şi, astfel, apar durerile de cap, ameţeala şi greaţa.
"Devii mahmur doar dacă amesteci băuturile"
FALS. Starea de rău apare în funcţie de cât alcool a ajuns în sânge. Femeile se îmbată mai repede pentru că reţin mai puţine lichide în organism decât bărbaţii.
"Te îmbeţi mai repede cu SHOT-uri"
ADEVĂRAT. Explicaţia e simplă: alcoolul este mai mult şi mai concentrat într-un shot decât într-o bere sau un pahar de vin. Chiar dacă nu te îmbeţi de la shot-uri, asta nu înseamnă că şi scapi de efectele mahmurelii de a doua zi. Cu cât corpul este mai deshidratat atunci când bei, cu atât efectul alcoolului e mai puternic a doua zi.
Care sunt cele mai periculoase băuturi?
Vinul roşu, whisky şi lichior. Acestea sunt cele care dau deseori durere puternice de cap. Cele mai puţin periculoase sunt: berea, ginul şi vodca.
Te ajută alcoolul să dormi mai bine?
Nu! E chiar invers: Alcoolul te ţine treaz, îţi oferă un somn "obositor" şi te trezeşte înainte să ajungi la cele opt ore de somn obligatorii. De ce? Ficatul tău se luptă cu dezintoxicarea organismului întreaga noapte, iar asta îţi va sta starea de disconfort major.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates