Social Icons

miercuri, 28 decembrie 2011

Îţi predau ştafeta - ''Cum copiază alţii o personalitate''


Personalitatea e un termen larg răspândit al cărui sens este cunoscut limbajului comun. Majoritatea folosește cuvântul pentru a se referi la un ansamblu de caracteristici care definesc modul în care o persoană vede și acționează în lume - ceva asemănător unor îmbinări a proceselor de gândire și de comportament. În psihologie, el ar putea fi definit ca trăsăturile emoționale, cognitive și comportamentale unice fiecărui individ, învățate și dezvoltate prin experiență și relativ consistente de-a lungul timpului.
Fiecare om are o personalitate diferită,nu ar trebui să ne supărăm pe seama asta.Însă dacă toţi oamenii am fi la fel,unde ar mai fi farmecul vieţii?Însă viaţa este o cursă plină de capcane.Nu?Fiecare om are un caracter,cu calităţi şi defecte.
Însă Dumnezeu nu a creat un om perfect numai cu calităţi,ci şi cu defecte.Într-adevăr trăim într-o lume unde prostia omenească e la putere.Însă păcat că aceasta nu doare.Vedem în fiecare zi forme ale prostiei,sub diferite forme.Însă păcat că aceasta nu doare.Îmi amintesc de un caz,care s-a întâmplat astă vară.Eram în parcare la Kaufland mă pregăteam să intru cu mama,când o femeie cu ochelari pe ochi şi cu cheia de la maşină bântuia parcarea,în căutarea acesteia.Ce este culmea prostiei,este faptul că nu era soare şi ochelarii chiar nu-şi aveau rostul.
Omul a fost iniţial o maimuţă,care a evoluat în persoană.Însă trebuie să recunoaştem că nu am evoluat de loc.În afară de forma corpului,că la caracter….suntem mai rele ca ele.
Exemple aş putea „n”…pentru că le vedem zilnic,atât voi cât şi eu.Însă alţii sunt îngrozitori.
Ce văd alţii,fac şi ei.Uite o dovadă,că comportamentul unor oameni nu a evoluat.Înţeleg să iei ce e mai bun de la o persoană,dar să o imiţi?Să fim serioşi!...Fiecare persoană începe prin a copia o anumită vorbă care îi place,…sau un anumit gest.Însă conversând cu persoana respectivă,începe să-şi dea seama că are anumite idei mai bune decât el.Aşă că începe să imite,punând sub o altă formă.Sunt persoane care se inspiră din comportamentul vedetelor.Tot astă vară,am dat să văd de o persoană care arată la fel ca Bendeac(Fernando).Vorbea la fel,se comporta la fel.Însă nu avea nimic original….ceva să fie tipic lui.Însă un sfat pentru băieţi:fetele vor băieţi originali..nu laşi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates