Social Icons

miercuri, 11 aprilie 2012

Cum să faci un blog gratuit pe Blogger - Blogspot


Te-ai gândit şi tu să-ţi faci un blog şi nu ştii cum? Vrei să fie şi gratuit? Blogger este cea mai bună opţiune. Este uşor de creat şi uşor de administrat.
Dar să începem şi să vedem cum se creează un blog pe Blogger - blogspot.
În primul rând trebuie să vă duceţi la pagina de start Blogger.
Dacă aveţi un cont Google va puteţi conecta folosind adresa de email Gmail şi parola de la cont. Introduceţi datele ca în imaginea de jos.

Dacă nu aveţi un cont Google vă puteţi face unul foarte uşor. Daţi click pe "Creaţivă un Blog" şi se va deschide o pagină ca în poza de mai jos.

Introduceţi datele aşa cum vi se cere. Scrieţi o adresa de email dacă aveţi. Daca nu puteţi scrie orice adresa vreţi pentru că Blogger nu verifică niciodată adresa de email. Dar atenţie, trebuie reţinută deoarece cu ea vă veţi conecta la Blogger - blogspot.
Alegeţi o parola mai mare de 8 litere şi scrieţi-o în căsuţa respectivă.
Numele de afişare: este numele folosit pentru a vă semna articolele din blog. Ceva în genul acesta:
...şi aşa se termină articolul meu.
Publicat de Gheorghe.

Apoi scrieţi literele din imagine şi bifaţi acceptarea condiţiilor. Daţi click pe "Continuare"

Ok, sunteţi gata să vă creaţi propriul blog blogspot. De ce blogspot? Pentru că acesta va fi terminaţia url-ului blogului. Pentru a înţelege despre ce este vorba vă voi da câteva exemple legate de url, domeniu şi subdomeniu.

Url-ul este o adresa de web cum ar fi: http://www.blogspot.com
Domeniul este de genul: blogsot.com
Subdomeniu: blogultau.blogspot.com

Deci adresa blogului tău va fi aşa: blogultau.blogspot.com. Vezi imaginea de mai jos. Adresa o puteţi schimba oricând, dacă este disponibila, dar e bine să o schimbaţi la început când blogul nu este prea cunoscut. Scrieţi adresa şi daţi click pe "Verificaţi disponibilitatea". Veţi vedea că va fi destul de greu să găsiţi una disponibilă, mai ales dacă este un blog de nişă pentru că sunt deja foarte multe bloguri făcute.

Alegeţi un titlu pentru blog şi apoi scrieţi literele pentru verificare. În legătură cu titlu blogului ar fi bine să fie asemănător cu adresa.
După ce aţi ales titlul şi adresa blogului daţi click pe "Continuaţi"

Aţi ajuns pe pagina unde vă veţi alege un şablon (template) pentru blog. Bifaţi unul din şabloane şi daţi clic pe continuaţi. Nu vă faceţi griji, îl puteţi shimba oricând doriţi şi chiar puteţi să instalaţi un template din sutele care sunt pe internet.

Gata, blogul tău blogspot este făcut. De aici puteţi să începeţi să vă scrieţi articolele, dar despre asta într-un alt post.
Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates