Social Icons

duminică, 16 septembrie 2012

Cum să ai picioare fine fără durere, indiferent de metoda de epilare pe care o alegi




Epilarea este unul dintre cele mai repetate şi importante metode de înfrumuseţare la care apelează femeile. Şi pentru că se adresează mai multor zone ale corpului, este important să-ţi alegi metoda de epilare cea mai potrivită pentru tine. Vezi ce soluţii ai pentru fiecare opţiune în parte.

Epilarea cu lama
Epilarea cu lama de ras este una dintre cele mai simple, rapide şi ieftine metode de a înlătura părul nedorit de pe corp, însă efectul acesteia nu durează mai mult de 3-4 zile. Din acest motiv această metoda nu este recomandabilă decât în momentele de maximă urgenţă. Este indicat să utilizezi de fiecare de dată o lamă nouă pentru a preveni iritaţiile care pot apărea.
Sfaturi:
1. Hidratează-ţi pielea înainte de a te epila pentru ca firul de păr să fie mai uşor de tăiat
2. Foloseşte săpun sau un gel de ras, pentru a putea înlătura mai uşor firele de păr şi pentru a preveni deshidratarea pielii
3. După epilare, aşteaptă cel puţin 30 de minute pentru a folosi deodorant sau orice produs care conţine alcool
4. Epilează-te de preferinţă seara şi aplică o loţiune hidratantă sau o cremă post depilare, pentru că în timpul nopţii pielea se regenerează şi vei preveni astfel iritaţiile.
5. Orientează mereu lama în direcţia opusă creşterii firului de păr.

Crema depilatoare
Este o altă metodă relativ ieftină, uşor de aplicat şi eficientă. Unul dintre dezavantajele acestei metode de epilare o reprezintă petele mici şi roşii ce apar ulterior din cauza numeroasele substanţe chimice conţinute.
Sfaturi:
1. Respectă durata afişată pe ambalaj. Dacă laşi crema să acţioneze prea mult timp, rişti să îţi arzi pielea.
2. Evită să o aplici pe bucăţi de piele lezate sau zgâriate.

Epilarea cu ceara sau, mai nou, epilarea cu zahăr brazilian
Sunt două metode ce conferă o piele mai netedă şi au un efect de durată pentru că firul de păr creşte mult mai greu. Femeile care au utilizat această metodă au afirmat că nu este una atât de dureroasă precum pare, deşi ai nevoie de foarte multă răbdare şi îndemânare pentru a o practica acasă. Un dezavantaj al acestei metode o reprezintă micile pete roşii care apar după epilare sau foliculita (creşterea firelor de păr sub piele).
Sfaturi:
1.Este important să dezinfectezi porţiunea pe care o vei epila cu ajutorul unui gel antiseptic.
2.Fă-ţi un gomaj înainte de a te epila, te va ajuta să suporţi mult mai bine durerea.

Epilarea cu laser
Este una dintre metoda ce solicită numeroase vizite la salon, dar are un efect îndelungat comparativ cu celelalte metode. Persoanele cu pielea deschisă şi firul închis la culoare sunt cele care beneficiază din plin de această metodă. Deşi există numeroase controverse pe această temă, epilarea cu laser este una dintre metodele care te scapă pentru o perioadă lungă de timp de firele inestetice. Are un preţ mai ridicat, aşa că este recomandat să te informezi atent înainte de a trece la fapte şi să alegi o clinică de specialitate.
Sfaturi:
1.Nu te expune la soare, nu raze ultraviolete sau creme autobronzante pe durată tratamentului.
2.Mergi la epilare cu zona de epilară curată, fără creme sau alte produse de îngrijire.
3.Epilează-te cu lama sau crema depilatoare cu minim 14 zile înainte de prima şedinţă pentru rezultate cât mai bune.

Epilarea cu  IPL (Intense Pulsed Light)
Este o metodă nouă de epilare utilizată de majoritatea cabinetelor de estetică, deoarece este mai puţin costisitoare comparativ cu cea laser. Este o metodă ce necesită un număr mai mare de şedinţe decât epilarea definitivă cu ajutorul laserului, dar are un spectru mai larg de acţiune. Este recomandat ca epilarea definitivă să fie precedată de un consult care va stabili ce tip de epilare ţi se potriveşte.

Un comentariu:

Anonim spunea...

E bine de știut. Tu ce ai alege.. sau mai bine zis, tu ce fel folosești? :D

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates