Social Icons

joi, 18 octombrie 2012

Creioane kohl pentru ochi – secretele aplicării dermatografului



Creioanele kohl îşi au rădăcinile în timpuri străvechi, fiind folosite de către egipteni aparţinând atât clasei de jos, cât şi regalităţii. Machiajul în Egiptul Antic făcea parte din cultura de masă, egiptenii fiind învăţaţi încă din timpul şcolii arta de a-şi realiza un machiaj-mască, similar celor observate pe mormintele faraonilor.
Popularele creioane kohl îşi au originile în cultura Egiptului Antic, menţinându-şi supremaţia timp de secole în rutina de machiaj a femeilor de pretutindeni. În zilele noastre, conturarea ochilor folosind un dermatograf este un gest comun, căruia nu îi atribuim laurii meritaţi, însă valoarea unui creion pentru ochi bun nu trebuie neglijată de nicio femeie care urmăreşte înfrumuseţarea rapidă.
Utilizarea mesdemetului (precursorul creionului kohl) pentru a contura privirea în formă de ochi de pisică  devenise o necesitate în Orientul Mijlociu, acest obicei fiind practicat de femei şi bărbaţi deopotrivă pentru a atenua efectele radiaţiilor solare puternice, împotriva agenţilor patogeni şi pentru a mulţumi zeii.
Pe lângă motivaţia medicală şi spirituală, substanţa numită mesdemet la egipteni şi kohl la arabi (preparat pe bază de derivaţi de plumb –galenă şi ceruzit) a fost popularizată de către Cleopatra, autoarea primului manual de cosmetologie. Frumoasa regină a Nilului folosea un întreg arsenal de produse de machiaj pentru a diferenţia rasa umană de regnul animalelor, unde masculii erau întotdeauna binecuvântaţi prin frumuseţe şi o explozie de culoare în penaj sau blană.
Creionul dermatograf – armă de bază a seducţiei
Acelaşi rol important în înfrumuseţare îl ocupă creioanele dermatografe şi în prezent, femeile de pretutindeni apelând la acest truc rapid pentru a-şi contura privirea şi a obţine un machiaj seducător, smoky sau pentru a realiza numeroase corecţii în machiaj.
Iar cu cât de gândeşti mai mult la acest produs de machiaj, cu atât mai uşor o să îi recunoşti meritele. Creionul contur pentru ochi este instrumentul perfect pentru a redefini forma ochilor, pentru a transforma un machiaj de zi într-un machiaj elegant de seară, pentru a-ţi face ochii să pară mai mari, mai lungi, mai luminoşi, pentru a intensifica nuanţă irisului sau pentru a o complimenta.
Nu ştiai că poţi face atât de multe lucruri folosind doar un singur tip de produs de machiaj? Se întâmplă în majoritatea cazurilor, femeile apelând la creionul dermatograf pentru o singură funcţie banală, neglijând zecile de întrebuinţări pentru acest produs şi ratând sutele de look-uri superbe care se pot realiza cu ajutorul său.
Pe lângă conturarea mucoasei ochilor şi a liniei genelor, în scopul realizării unui smoky eyes, creionul kohl pentru ochi mai are numeroase alte funcţii în machiaj. Despre toate acestea vom discuta în articolul de azi, unde va voi împărtăşi secretele aplicării dermatografului, din perspectiva open-minded a unui make-up artist.
Secretele aplicarii creioanelor kohl pentru ochi
Aplicarea creionului kohl pe linia genelor
Aplicarea creionului kohl pe linia genelor este o metodă uşoară şi bună de inclus în rutina de machiaj “Gata în 5 minute!”, întrucât defineşte forma ochilor şi accentuează privirea. Secretul în aplicare este să trasezi linia subţire şi cât mai aproape de linia genelor.
Aplicarea dermatografului bej pentru luminozitate
O altă metodă folosită de make-up artişti pe care nu o vei observa decât analizând cu atenţie fotografiile din reviste este folosirea unui creion pentru ochi alb, însă de preferat bej pe mucoasă. Acest truc conferă luminozitate, prospeţime şi un aspect odihnit care trădează realitatea.
Aplicarea dermatografului colorat
Multe dintre femei preferă folosirea dermatografului colorat în defavoarea eyeliner-ului colorat, datorită faptului că tehnică este mult mai uşor de controlat şi permite realizarea unei linii soft.
Mai mult, creionul kohl colorat are marele avantaj de a putea fi folosit pe mucoasă, astfel accentuând nuanţa irisului (culoarea albastră a irisului se va intensifica conturând mucoasa cu un creion pentru ochi albastru, regulă care poate fi transpusă şi în cazul ochilor verzi).
Aplicarea creionului kohl în machiajul corector
Creionul dermatograf este esenţial în realizarea machiajului corector al ochilor, fiind o opţiune mult mai naturală, mai greu de observat decât eyeliner-ul dur. Folosind diferite tehnici, poate mari ochii, îi poate alungi, poate umple goluri din linia genelor, poate umbri pleoapele căzute sau realiza simetria între ochi.
Aplicarea creionului pentru ochi în tehnica smoky eye
Nu foarte mulţi make-up artişti ar dezvălui acest aspect, însă pentru a obţine adevăratul machiaj smoky eye, în care negrul de la baza genelor este la fel de intens precum vezi pe copertele revistelor glossy, trebuie să începi machiajul ochilor cu un creion dermatograf negru, estompandu-l în pliu şi apoi să revii cu un fard negru peste. Pe lângă faptul că rezultatul este mai intens, machiajul este şi mai longeviv.
Aplicarea dermatografului ca alternativă la eyeliner
Aplicarea dermatografului este întotdeauna o alternativă mult mai rapidă decât trasarea liniei de tuş lichid, care necesită multă precizie şi puţin exerciţiu. Pentru multe femei, varianta creionului de ochi este şi mai uşor de controlat şi oferă un look mai soft, potrivit pentru un machiaj de zi mai puternic.
Există numeroase opţiuni de a purta creioane kohl pentru ochi, dermatograful fiind cel mai versatil instrument pentru machiaj. Important este să nu te rezumi la o singură manieră de purtare şi să îţi deschizi mintea şi inima către secretele aplicării dermatografului.
Pe viitor v-am pregătit un articol despre cele mai bune creioane pentru ochi, aşadar nu rata informaţii de ultimă oră despre opţiuni waterproof intense, colorate, uşor de folosit şi perfecte atât pentru un machiaj estompat, cât şi pentru unul ce necesită precizie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates