Social Icons

miercuri, 17 octombrie 2012

Părul tău și-a pierdut strălucirea? Trei obiceiuri de înfrumusețare care îți fac numai probleme


Atunci când vine vorba de înfrumusețare, trebuie întotdeauna să ți cont și de igienă și de sănătate. Deși investim timp în căutarea unor produse care să ne facă mai frumoase și investim și bani în mșrci de calitate, uneori uitam cât de importante sunt micile gesturi care țin de igienă. În unele situații, când vrem să ne facem mai frumoase, nu facem altceva decât să ne facem singure și mai multe probleme. Iată ce gesturi, la care nu te-ai fi gândit vreodată, îți cauzeză probleme în loc să te înfrumusețeze.
1. Instrumentele de machiaj
Deși ne schimbăm pudrierele, blush-urile sau fondul de ten, uitam de multe ori că instrumetele de aplicare trebuie și ele schimbate sau cel puțin curățate. Pămătuful cu care aplici pudra trebuie spălat săptămânal, pensulele de aplicat fardurile trebuie și ele schimbate la o lună sau două. Aceleași sfaturi sunt valabile și pentru buretelele de aplicat fondul de ten. Aceste instrumente de aplicat machiajul devin adevărate “case” pentru nenumărate bacterii pe care tu le transferi pe tenul tău, ceea ce se traduce prin coșuri și iritații sau puncte negre.
2. Întinsul părului cu placa
Deși multe plăci de întins părul sunt dotate cu dispozitiv de abur, trebuie să știi că folosirea plăcii pe părul umed este un adevărat dezastru pentru părul tău care va deveni, tern, uscat și fragil. Dacă insiști să folosești placa, asigură-te că o folosești pe părul uscat, după ce în prealabil ai folosit un ulei sau un ser de protecție, care îți vor hidrata firul de păr și îi vor da strălucire. Nu uita că și placa de întins părul trebuie curățată după fiecare folosire. Exfolierea prea frecventă. Toate iubim aspectul tenului după un gomaj, însă nu trebuie să exagerăm. Dacă ai tenul gras, poți să îți faci un masaj exfoliant al tenului de maxim două ori pe săptămână.
3. Exfolierea prea frecventă a tenului nu te va face mai frumoasă, ci îți va cauza mai multe probleme adică mai multe coșuri și iritații. Dacă ai tenul normal, un singur gomaj pe săptămână este suficient. În cazul în care ai un ten sensibil, optează pentru un gomaj făcut din ingrediente naturale antiiritante, precum mierea combinată cu zahăr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates