Social Icons

joi, 29 noiembrie 2012

De ce faci riduri? Află care sunt cei 7 factori externi care pot fi evitaţi



Potrivit dermatologilor, ridurile încep să-ţi facă apariţia în jurul vârstei de 30 de ani, din cauza unui proces natural determinat de cauze genetice. Asta înseamnă că odată cu înaintarea în vârstă, capacitatea de regenerare a celulelor este tot mai mică, iar stratul de piele se subţiază afectând bariera cutanată şi apar problemele cu hidratarea. Atunci când pielea este foarte uscată, deoarece nu mai reuşeşte să se menţină hidratată apar şi primele riduri. Dacă factorii genetici nu pot fi modificaţi nu trebuie să permiţi factorilor externi să-ţi agreseze pielea şi să accelereze procesul de îmbătrânire prematură.
1. Expunerea fără măsură la soare
Studiile efectuate până în prezent arată că soarele reprezintă unul dintre cei mai importanţi factori care provoacă îmbătrânirea pielii, mai important chiar decât factorii genetici. Dacă te expui la soare pentru o perioadă mai mare de timp, trebuie neapărat să foloseşti produse cu protecţie solară.
2. Fumatul
Ţigările grăbesc apariţia prematură a ridurilor, lucru ce poate deveni vizibil după numai 10 ani de fumat, avertizează medicul dermatolog Andra Cristea. "Cu cât creşte numărul de ţigări şi durata pe care se prelungeşte acest obicei, cu atât mai ridată va fi pielea. În plus, textura ei devine neuniforma, cu vase de sânge vizibile pe suprafaţă şi capătă o nuanţă gălbui-cenuşie", explică specialistul.
3. Oboseala şi nopţile albe
Ştim că noaptea, pielea se regenerează aşa că nu este recomandat să pierzi multe nopţi. Somnul este esenţial pentru sănătatea organismului.
4. Alimentaţia proastă
Lipsa alimentelor în stare crudă care asigură energie organismului şi nutrienţi esenţiali pentru fiecare organ îţi vor afecta sănătatea în general, dar nici pielea ta nu va scăpa de urmele pe care le lasă un regim alimentar dezechilibrat. "Optează pentru o dietă bogată în fibre care să cuprindă cât mai multe fructe şi legume. Opt, zece porţii pe zi te vor ajuta să-ţi păstrezi prospeţimea pielii. Atât fructele cât şi legumele sunt sărace în calorii şi ajută la detoxifiere şi la regenerarea celulară", explică dr. June Breiner, medic internist, pentru EverydayHealth.
5. Consumul exagerat de alcool
Alcoolul este foarte dăunător pentru piele. Produce o deshidratare profundă, accelerează cuperoza, produce radicali liberi şi îmbătrâneşte. În loc de alcool, este recomandat să consumi foarte multă apă plată şi sucuri din legume.
6. Obiceiul de a dormi pe burtă sau pe o parte
Specialiştii avertizează că obiceiul de a dormi în anumite poziţii poate duce la formarea unor "cute de somn", care nu dispar uşor. Astfel, în cazul în care obişnuieşti să dormi pe o parte eşti mai predispusă la riduri la nivelul obrajilor şi bărbiei.
7. Obiceiul de a te spăla mult prea des pe faţă
Dacă îţi speli faţa foarte des, vei obţine o piele uscată, mai ales dacă foloseşti de fiecare dată un produs pentru curăţare. Îndepărtând bariera naturală creată de uleiurile secretate de pielea ta vor favoriza formarea ridurilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates