Social Icons

vineri, 2 noiembrie 2012

Ten perfect: Cum scapi de acnee



Acneea este o boală inflamatorie cronică a pielii - în general, seboreică - localizată pe faţă şi torace şi cauzată de retenţii de sebum în foliculii pilo-sebacei ca şi de inflamaţia secundară care rezultă în urma rupturii acestor foliculi în dermă. Nu este o infecţie, ci o simplă inflamaţie, necontagioasă şi care poate fi tratată
Acneea e o boală extrem de frecventă, cu mai multe forme clinice. Din acestea, cea mai cunoscută e acneea adolescentului - sau juvenilă - pentru că e şi cea mai răspândită (75% din adolescenţii de 13-18 ani).
Aceasta evoluează prin pusee succesive, timp de mai multe luni sau ani, fără a se putea prevedea la ce vârstă se va vindeca spontan. Din acest motiv, trebuie pusă la punct o strategie de prevenire şi de tratare, pentru a evita ca tenul să rămână plin de cicatrice. Ameliorarea sau vindecarea acneei se poate realiza numai respectând următoarele principii:
- Începeţi tratamentul de la apariţia primelor leziuni, deoarece, o dată instalată, acneea se dovedeşte mult mai dificilă.
- Îngrijirile preconizate trebuie să dureze minimum trei luni - pentru o acnee simplă şi un an de zile - pentru o formă mai gravă.
- Îngrijirile trebuie continuate câteva săptămâni după dispariţia leziunilor. Oprirea bruscă a tratamentului poate provoca un nou puseu, care ar anula toate eforturile precedente. Tratamentul acneei e complex şi poate include, pe lângă cel medicamentos, îngrijirea atentă a pielii, o igienă alimentară strictă, terapii naturale. Organismul formează un tot şi, intervenind doar pe un singur plan (îngrijirea tenului), ar duce la o ameliorare uşoară, dar nu va fi de-ajuns. Aşadar, de la apariţia primelor "coşuri", pune în aplicare următoarea strategie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates