Social Icons

joi, 27 decembrie 2012

Cum poţi să obţii tenul perfect!



Dacă ai un ten cu probleme în primul rând trebuie să te prezinţi la un dermatolog pentru a stabili natura afecţiunii. Chiar dacă este vorba de acnee sau de iritaţii, acestea pot avea mai multe cauze şi diferite moduri de rezolvare. În paralel, produsele de make-up nu au cum să dăuneze tenului, ci doar să-ţi ofere mai multă încredere în tine prin mascarea problemelor.
Paradoxal, produsele de make-up sunt considerate un pericol chiar şi atunci când tenul nu are probleme, cum ar fi acneea sau diferite tipuri de iritaţii. De aceea, multe doamne şi domniţe se feresc să le folosească când aceste probleme există. Dar dacă îţi alegi corect fondul de ten, adică un fond de ten de calitate, care să nu conţină parfum, aditivi şi să nu fie foarte uleios, acesta te poate ajuta în mascarea lor.
Fondul de ten oferă protecţie şi nivelare estetică oricărui tip de ten. Lipsa lui amplifică problemele de orice fel, întrucât tenul expus liber în atmosferă se degradează. Practic este cel mai important în procesul obţinerii unui ten de porţelan. De exemplu, pentru mascarea acneei tenul trebuie mai întâi pregătit. Dimineaţa înainte de a te machia şi seara înainte de culcare, tenul trebuie curăţat cu produse speciale tipului de ten, calmante, bogate în extract de Aloe Vera, alune sau castravete.
După acest pas se poate realiza machiajul propriu-zis. Începem cu aplicarea unui corector, de culoare verde, care acoperă punctele roşii cauzate de acnee. Acesta se aplică cu o pensulă pentru a nu încărca şi doar a le acoperi perfect. După acoperirea petelor, se aplică fondul de ten fluid, de evitat un fond de ten gras, ce trebuie să fie în nuanţa tenului, nu mai deschis şi nici mai închis. Pentru a finisa machiajul, aplică o pudră translucidă, fără particule strălucitoare, iar pe zona cu probleme o pudră compactă care ajută la o acoperire mai intensă.
O altă problemă a tenului pot fi iritaţiile sau în unele cazuri cuperoza. Cuperoza se manifestă ca o roşeaţă, în special în zona obrajilor şi uneori este confundată cu o iritaţie. Ca şi în cazul acneei, aceasta se camuflează cu un corector de culoare verde ce atenuează roşeaţa şi pregăteşte faţa pentru aplicarea fondului de ten. Fondul de ten cu baza rose trebuie evitat, deoarece acesta poate accentua roşeaţa.
Atenţie! Fondul de ten poate fi ales în funcţie de tipul de ten, de culoarea pielii şi funcţiunea pe care o aşteptăm de la acest fard. Este “hăinuţa” feţei, susţin make-up artiştii. Poate fi o a doua piele, datorită noilor texturi şi formule revoluţionare. Noua generaţie de produse minerale a avansat, aceste minerale sunt acum nobile, safirul introdus curând în formula unui fond de ten, se identifică până la suprapunere cu textura naturală a pielii.
Tenul arată radios şi impecabil fără să se vadă că este fardat. Cert este că, atunci când vrei să îţi achiziţionezi un fond de ten trebuie să-l încerci de fiecare dată pe gât şi nu pe mână cum se obişnuieşte. pH-ul şi culoarea pielii de pe faţă sunt diferite de cele ale mâinii şi de aceea uneori se întâmplă să nu nimereşti culoarea fondului de ten.
Aşadar, aplică fondul de ten pe toată suprafaţa feţei, masând uşor pentru omogenizare. Pentru finisare aplică o pudră translucidă. Ca şi în cazul acneei, trebuie evitate blush-urile trandafirii sau care bat în roz şi îndreaptă-te spre blush-uri în culoarea piersicii.

Un comentariu:

Bianca spunea...

Şi eu folosesc fond de ten de o vreme.Am fost mai mult nevoita să mă dau cu fond de ten din cauza coşurilor care parcă nu mai dispar şi a tenului gras..

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates