Social Icons

joi, 31 ianuarie 2013

Crema de faţă: Ce ingrediente trebuie să aibă ca să îţi asigure un ten impecabil



“Cel mai bun sfat pe care mi l-a dat mama a fost să mă dau în fiecare zi cu o cremă de faţă”, spunea Sharon Stone într-un interviu. Uitându-ne la actriţa care se apropie de 55 de ani ne dăm seama că n-ar strica să-i urmăm şi noi sfatul. Dar cum alegi crema de faţă potrivită? În primul rând, nu te aştepta să facă minuni de la prima utilizare, mizează în schimb pe nebănuita putere a obişnuinţei. Obţii un ten hidratat, luminos şi îngrijit. Înainte de asta trebuie să te asiguri că, orice cremă ai folosi, trece următorul test cu brio.
1. Indiferent dacă o foloseşti vara sau iarna, crema de faţă trebuie să aibă factor de protecţie solară împotrivă ultravioletelor B şi a ultravioletelor A. Acesta variază de obicei între 5 şi 50 şi trebuie să-l alegi în funcţie de tipul de ten. Cu cât e mai deschis, cu atât ai nevoie de un factor de protecţie mai mare. Chiar dacă nu te prăjeşti de la prima rază de soare, efectele pe termen lung nu sunt deloc de ignorat. Expunerea îndelungată la soare îmbătrâneşte tenul şi creşte riscul de cancer de piele.
2. Printre ingrediente trebuie să găseşti şi antioxidanţii, necesari pentru ca pielea să arate mai tânără şi să se regenereze. Vitamina C, de exemplu, este un antioxidant puternic, capabil să protejeze pielea de efectele negative ale poluării, stresului sau metabolismului. Iar coenzima Q10 ajutş şi ea la regenerarea celulară, stimulând producerea de colagen, substanţa magică responsabilă cu elasticitatea pielii. Vitamina A, un alt ingredient cheie al cremelor de faţă, ajută celulele să se regenereze.
3. Untul de shea, cu proprietăţi antiinflamatoare, ajută la reducerea cicatricelor şi este un ingredient esenţial pentru tenul uscat. Conţine trigliceride şi acid linoleic, care ajută la reducerea liniilor fine şi fără pielea mătăsoasă. Un produs versatil, acesta poate fi folosit în locul unei creme hidratantă, de sine stătător, datorită vitaminelor A, E şi F pe care le conţine. Dar dacă ai tenul mixt sau gras, atunci orientează-te spre produsele pe bază de apă.
4. Stai departe de cremele care conţin uleiuri minerale şi derivatele lui. E un ingredient obţinut din petrol care poate duce la îmbătrânirea prematură a tenului şi acţionează ca o peliculă. Cum pielea nu mai poate elimina toxinele, rişti să te trezeşti cu o erupţie acneică pe faţă.
5. Nu judeca o cremă după miros. De fapt, cu cât nu miroase de fel, cu atât mai bine. Parfumul nu are ce căuta într-o cremă de faţă, a cărei menire este să ne hidrateze şi revigoreze tenul, nu să-l facă să miroase precum o grădină de flori. În plus, parfumurile din creme sunt principala cauză a dermatitei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates