Social Icons

vineri, 11 ianuarie 2013

Mai multe sfaturi pentru un somn tihnit

Tot mai mulţi oameni se plâng de un om somn nesatisfăcător şi se trezesc tot mai obosiţi şi lipsiţi de energie. Nu îţi explici de ce? Încercăm să te ajutăm noi şi sperăm să reuşeşti să schimbi ceva cât mai curând. Atunci când te bagi în pat nu uita următoarele lucruri:
Să fie întuneric în camera în care dormi. Fie că te deranjează sau nu direct, lumina este un factor care se “pune contra”. Să fie linişte. Aparent, celelalte zgomote poate nu te vor deranja dar creierul tău se va simţi deranjat; la fel, sistemul nervos le va percepe altfel decât încerci tu! Uită de telefonul mobil, de cine te mai poate suna la ora aceea şi de ce. Uită de stres şi de problemele pe are nu le-ai rezolvat astăzi şi le ai pentru mâine. Poate că inconştient ele năvălesc în gândul tău, dar tu poţi controla acest aspect. În definitiv, este simplu: gândeşte-te! Le rezolvi peste noapte? Dacă eşti obosită nu vei da randament oricum. E şi mâine o zi.(ascult-o pe Scarlet)!
Bea un timp ceaiuri sau lapte cald la culcare. Pot avea efect! Fă băi în loc de duş şi vezi dacă se schimbă ceva. Încearcă şi “bien dormir” pastile foarte uşoare pentru somn, pe bază de plante! Fii împăcat cu tine, cu acţiunile tale din ziua respectivă! Dormi puţin mai devreme decât de obicei; şi culcatul târziu poate genera oboseală prin schimbarea ritmului de până atunci! Dacă perioada se prelungeşte şi nimic nu dă rezultate, mergi la un medic. E posibil să fii atât de stresată sau presată, încât psihicul tău să fi cedat! Şi nu uita: a merge la psiholog nu este o ruşine şi nu te face nebun!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates