Social Icons

sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Paparazzi şi vedete (19)




Sergiu Nicolaescu: a murit o legendă a filmului românesc
Doliu în lumea filmului. Îndrăgitul regizor Sergiu Nicolaescu a murit la vârsta de 82 de ani.
O peritonită descoperită poate prea târziu a dus la complicaţii ce i-au fost fatale acestui titan al cinematografiei româneşti. Sergiu Nicolaescu fusese internat la Spitalul de Urgenta Elias din data de 27 decembrie pentru o afecţiune digestivă cronică. Ulterior medicii i-au diagnosticat cu totul o altă boală. El a fost operat laparoscopic în data de 28 decembrie.Cu o săptămână înainte de internare, Nicolaescu a căzut în timp ce se îndrepta spre garajul său, el suferind un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat câteva coaste.
Sergiu Nicolaescu s-a născut pe 13 aprilie 1930 la Târgu Jiu. A devenit cunoscut prin filme istorice de mare anvergura ca "Dacii" (1966) şi "Mihai Viteazul" (1970) şi a fost ales preşedintele Comisiei de cultură din Senat.

Legendarul comisar Miclovan, devenit apoi Moldovan, cu care Sergiu Nicolaescu afirma că a atins celebritatea ca actor, s-a născut în 1972, după ce Titus Popovici şi Petre Salcudeanu le-au propus lui Nicolaescu, Manole Marcus şi Iulian Mihu realizarea unui serial poliţist. Personajul său, un vechi polţist, avea un rol secundar în serialul în care acesta apare alături de Ilarion Ciobanu (Roman).
Urmează, pentru Sergiu Nicolaescu, o perioadă profesională prolifică, între anii 1970-1980, timp în care a înfiinţat prima şcoală de cascadori din România şi o alta de recuzită. Este o perioadă în care realizează cam două filme şi jumătate pe an, documentându-se, în paralel, pentru alte proiecte.
Filmografia lui Sergiu Nicolaescu cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971), " Cu mâinile curate" (1972), "Osanda" (1976), "Ultima noapte de dragoste", "Nea Marin miliardar" (1979), "Ciuleandra" (1985), "Mircea" (1989), "Coroana de foc" (1990), "Triunghiul morţii" (1999), "Orient Express" (2004), "15" (2005), "Supravieţuitorul" (2008), "Poker" (2010).
Dacă filmul "Orient Express" a fost cea mai vizionată premieră românească a anului 2004, probabil că cea mai impresionanta producţie semnată de regizorul Sergiu Nicolaescu a fost "Mihai Viteazul" (1979), cu Amza Pellea în rolul principal - creaţie de referinţă în istoria filmului românesc.
Sergiu Nicolaescu a fost nu doar unul din actorii Revoluţiei din 1989, dar a şi scris pe această temă câteva cărţi. Cea mai recentă a fost lansată în 2011 şi se numeşte "Mămăliga a explodat. Decembrie 1989".


Anne Hathaway: Mizerabilii mi-a schimbat viaţa. Am ajuns precum o persoană bolnavă
S-a înfometat timp de 13 zile, s-a ras în cap şi a dat totul pentru o interpretare memorabilă în musicalul lui Tom Hooper, Mizerabilii care va putea fi văzut din luna ianuarie şi în cinematografele din Romania. În vârstă de 30 de ani, Anne Hathaway s-a plâns că în trecut nu avea deloc sex appeal. Rolul lui Fantine din Mizerabilii a marcat-o pe actriţă americană care în ultimele zile a povestit în revistele din întreaga lume cum acest rol i-a schimbat viaţa. Audiţiile lui Anne Hathaway pentru Mizerabilii au fost foarte emoţionale pentru că mama ei a intrepretat-o în spectacole pe Fantine - o muncitoare săracă ce ajunge prostituată pentru a-şi întreţine fiica.
"Nu am fost dorită pentru acest rol pentru că nu aveam vârsta pe care şi-o doreau ei. Nu eram sufiecient de matură s-o joc pe Fantine, eram mai credibilă ca Cosette (fiica lui Fantine, rol ce a ajuns la Amanda Seyfried), însă am făcut ceea ce fac mereu când îmi doresc un rol. Devin hotărâtă. Mi-am sunat agentul şi i-am spus să-mi facă rost de o întâlnire cu producătorii" a dezvăluit Anne în presa americană.
"Am avut la dispoziţie doar trei săptămâni pentru a filma ultimele scene din film şi trebuia să par extrem de slabă. Pentru a reuşi, a trebuit pur şi simplu să nu mai mănânc timp de 13 zile", a mărturisit vedeta pentru The Hollywood Reporter. De altfel, înainte de a începe filmările la Les Miserables, Anne Hathaway a ţinut un regim de-a dreptul draconic, alimentaţia ei fiind compusă doar din două mere şi un amestec de proteine pe zi. "Nu regret însă nimic, pentru că mi-am dorit foarte mult acest rol", a adăugat actriţa.
Anne Hathaway a recunoscut însă că s-a obişnuit cu greu cu radicala transformare după ce s-a ras în cap. "Mi-am dat însă seama că nu mai pot da înapoi. Noua tunsoare a avut ca efect modificarea identităţii mele. Am ajuns apoi precum o persoană bolnavă, deprimată, plângeam. Eram de neconsolat”, a dezvăluit actriţa în The Mirror.
Actriţa care speră să primească o nominalizare la Oscar pe 10 ianuarie a mărturisit că a fost deranjată de faptul că nu era considerată atrăgătoare: "O bună parte din cariera mea eram două eu şi agentul meu împotriva lumii. Eram văzut ca o fată cuminte, ciudăţică... dulce, accesibilă şi deloc interesantă. Nu aveam sex-appeal sau tărie de caracter", a recunoscut aceasta în revista Harper's Bazaar.
 Mizerabilii urmează să fie lansat în România începând cu 25 ianuarie 2013.
 Kristen Stewart şi Robert Pattinson vor să facă un nou film împreună: o poveste de dragoste interzisă

Starurile francizei Twilight, Kristen Stewart şi Robert Pattinson plănuiesc să apară din nou împreună pe marile ecrane într-o nouă poveste de dragoste profitând de puterea de box office pe care o au cei doi actori, scrie Hollywood Life .
Saga Amurg: Zori de Zi - Partea 2 a făcut încasări mondiale de 796 milioane de $ în această toamnă, nu e de mirare că Kristen Stewart şi Robert Pattinson vor să profite în continuare de atracţia lor pe marile ecrane. Se pare că producătorii de la Hollywood aleargă după cei doi, încercând să-i aducă la cinema din nou împreună, într-o nouă poveste de dragoste. Presa americană anunţă că cele două vedete sunt interesate de un remake al filmului The Sandpiper din 1965 cu Elizabeth Taylor şi Richard Burton în rolurile principale. Filmul spune povestea Laurei Reynolds, o tânără mamă celibatară şi lipsită de prejudecăţi, care îl seduce pe preotul ce conduce şcoala la care învaţă fiul ei. Filmul nu a fost confirmat oficial de nici un producător. Până atunci, Pattinson, în vârstă de 26 de ani, va începe în ianuarie 2013 filmările la The Rover, un western futuristic, plasat în deşertul australian, în care joacă alături de Guy Pearce şi Scoot McNairy. În vârstă de 22 de ani şi proaspăt declarată de Forbes pe locul 2 în topul celor mai profitabile actriţe din industria de film, Stewart se pregăteşte de Snow White and the Huntsman 2 şi de comedia Focus pentru care are nevoie de un nou partener după ce Ben Affleck a refuzat să joace.

Shakira a înlocuit-o pe Christina Aguilera The Voice USA. Primele imagini cu cântăreaţa în juriu
Versiunea americană a celebrei emisiuni TV debutează anul acesta cu doi antrenori noi: Shakira şi Usher. Ieri, postul TV NBC a postat primele imagini cu cei doi în binecunoscutele scaune de piele roşie. Duo-ul îi înlocuieşte pe Cee Lo Green şi pe Christina Aguilera, care se pare că se vor întoarce pentru cel de-al cincilea sezon al emisiunii, la sfârşitul acestui an. Christina Aguilera va profita de această pauză pentru a merge într-un turneu cu noul ei album, "Lotus", lansat în noiembrie anul trecut. Cât despre Cee Lo, el urmează să lucreze împreună cu o echipă de la NBC la un sitcom bazat pe viaţa lui. Antrenorii Adam Levine şi Blake Shelton îşi vor păstra locurile şi în noul sezon. Cei doi au filmat luna trecută un trailer foarte amuzant pentru noul sezon, în care li se alătură şi Shakira şi Usher. Shakira, în vârstă de 35 de ani, este cunoscută în lumea muzicii latino de peste 2 decenii şi şi-a cucerit faima mondială în 2006, odata cu hit-ul "Hips Don't Lie". Usher, în vârstă de 34 de ani, a devenit celebru odată cu albumul său "Confessions" (2004) şi este unul dintre cei mai bine cotaţi artişti din R&B, cu vânzări de peste 65 de milioane de albume şi 7 premii Grammy. Noul sezon The Voice va avea premiera pe 25 martie.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates