Social Icons

vineri, 1 februarie 2013

Cum să îţi epilezi perfect picioarele



Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obţii picioare perfect epilate, o piele fină, sexy, fără tăieturi, în urma epilării cu lama.
Dacă în urma mai multor încercări ai decis că lama de ras este instrumentrul tău preferat pentru îndepărtarea părului de pe picioare, este bine totuşi să ai în vedere câteva aspecte pentru a evita posibilele neplăceri. Oricât de scurt ar fi părul de pe picioare şi oricât de bună ar fi lama, întotdeauna ai la final mici tăieturi care te indispun.
Înmoaie pielea cu apă caldă
 Atunci când te epilezi, menţine jetul de apă caldă pe picioare, cel puţin două minute pentru ca pielea să se înmoaie şi lama să alunece mai uşor. Dacă te grăbeşti şi nu acorzi puţin timp pielii să se înmoaie, este foarte probabil ca la final să ai pe picioare destul de multe tăieturi din care va curge sânge.
 Exfoliază pielea cu o lufă
Cel mai potrivit produs exfoliant înaintea unei epilări este lufa. Umezeşte bine lufa cu apă fierbinte, toarnă peste ea puţin gel de duş şi apoi masează cu putere pielea picioarelor. Îndepărtarea celulelor moarte nu doar că îţi va lăsa pielea foarte sănătoasă, frumoasă şi lucitoare, ci va pregăti terenul propice pentru o lamă ascuţită. Mai mult decât atât, prin masarea pielii cu lufa, firele crescute în interiorul pielii vor ieşi la suprafaţă.
 Foloseşte o cremş de ras
 Femeile care utilizează lama, obişnuiesc să folosească gelul de duş pentru ca lama să alunece mai uşor pe piele, însă din păcate acest produs nu este destinat epilării. Dacă nu ai deja în casă cremă sau spumă de ras, achiziţionează rapid una.  Nu are importanţă dacă produsul este destinat bărbaţilor. Partea bună a cremei de ras este aceea că înmoaie pielea şi firele de păr şi uşurează epilarea. Înainte de utilizare, agită tubul, pune puţin produs în palme şi masează-l apoi pe picioare. După 20 de secunde începe să utilizezi lama, iar rezultatele te vor uimi.
Epilează în direcţia corectă
 Probabil de teama de a nu se tăia, foarte multe femei folosesc lama de ras exact în sensul creşterii firelor de păr. Din păcate, această metodă nu va putea îndepărta în totalitate firele de păr, lăsând în urmă o rădăcină mai mult decât vizibilă.  Pentru cele mai bune rezultate, utilizează lama de ras exact în sensul invers al creşterii firelor.
 Foloseşte un ulei calmant

După epilarea cu lama, este foarte posibil ca pielea picioarelor tale să fie uşor iritată, aşa că în nici un caz nu are nevoie de o cremă de corp plină de ingrediente chimice.  Pentru a calma pielea, utilizează un ulei 100% natural. Poţi alegeîntre uleiul de măsline, uleiul de germeni de grâu sau uleiul de gălbenele (calmează aproape instant iritaţiile).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates