Social Icons

marți, 19 martie 2013

4 mituri despre păr în care ai crezut până acum, desfiinţate




                Dacă îţi tundeai vârfurile până acum o dată pe lună ca să îţi crească părul mai repede, află că acest lucru era total inutil din acest punct de vedere. Iată 4 mituri despre păr desfiinţată de hairstylişti.
1. Dacă te tunzi mai des părul îţi va creşte mai repede
Tăierea vârfurilor tocite nu afectează în nici un fel foliculii pilari, care determină cât de repede sau cât de încet creşte părul tău. Părul creşte cu circa 6,3 milimetri în fiecare lună, indiferent dacă îl tunzi sau nu. Totuşi, dacă îţi vei tunde vârfurile, părul tău ar putea PĂREA mai lung, pentru că astfel scapi de firele tocite care îţi fac părul să pară mai subţire către vârfuri. Ar trebui să îţi tunzi vârfurile tocite o dată la 12 săptămâni.
2. Dacă foloseşti pentru timp îndelungat acelaşi şampon nu mai dă rezultate
Nu trebuie să foloseşti şampoane prin rotaţie ca să ai părul curat. Dar dacă îţi vopseşti părul sau dacă foloseşti des placa sau ondulatorul, ar fi o idee bună să te speli cu un şampon care să hrănească şi să hidrateze firul de păr în profunzime.
3. Dacă te clăteşti cu apă rece părul tău va fi mai strălucitor
Părul nostru nu conţine celule vii, aşa că nu reacţionează la rece sau la fierbinte. Pentru strălucire, foloseşte produse  de îngrijire care conţin silicon şi diverse uleiuri. De asemenea, ar fi indicat să reduci folosirea plăcii de îndreptat părul, a ondulatorului şi a uscătorului de păr.
4. Dacă te speli mai rar, părul tău nu se va mai îngrăa aşa tare
Indiferent de cât de des sau rar te speli pe cap, scalpul tău produce aceeaşi cantitate de sebum. Dacă reduci numărul de spălari pe cap, acest lucru nu îţi va afecta glandele sebacee. Moştenirea genetică şi hormonii stabilesc cât sebum secretă glandele tale sebacee.  Cât de des te speli pe cap depinde doar de tine, de nevoile tale. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates