Social Icons

sâmbătă, 2 martie 2013

Află cum poți ține sub control părul gras!



Părul gras este o problemă cu care se confruntă foarte multe femei, dar care poate fi ținut sub control prin folosirea unor metode precise de îngrijire și a unor produse dedicate scalpului cu tendința de îngrășare.  
Părul se menține hidratat și sănătos datorită secreției de sebum de la nivelul scalpului, însă aspectul inestetic apare atunci când cantitatea produsă este prea mare. Hiperseboreea nu este totuși singurul vinovat pentru îngrășarea părului, cauzele putând fi multiple: dereglări hormonale, tratamente medicamentoase, stres, predispoziție genetică, șampoane și tratamente neadecvate sau chiar tipul de păr (persoanele cu firul subțire au mai des probleme cu tendința de îngrășare). 
 Surplusul de sebum poate cauza și apariția altor probleme la nivelul scalpului, precum mătreață seboreica, așa că, pe lângă aspectul lucios ne confruntam și cu alte probleme inestetice. Ce pași trebuie însă să urmăm pentru a ne îngriji corect părul și a-i menține aspectul fresh și sănătos? 
 - Alege-ți samponului potrivit: fără sulfați, deoarece ajută la îndepărtarea sebumului pe o perioadă scurtă; fără șampoane 2 în 1, deoarece încărca și mai tare părul. (Recomandarea hair stylistului: Gentle Cleansing Shampoo label.m) 
 - Alege-ți balsamul favorabil: leave in, care nu se clateste - dacă îl vei clăti, nu vei reuși să-l ții departe de scalp și vei favoriza apariția sebumului. (Recomandarea hair stylistului: Leave în conditioner label.m, Protein Spray label.m) 
 - Urmează o rutină precisă la spălare: apa trebuie să fie la o temperatură medie (cea fierbinte dilată sebumul), scalpul trebuie frecat cu buricele degetelor, nu cu unghiile, iar masajul capilar trebuie să fie ușor și să nu stimuleze glandele sebacee! 
 - Ai grijă zilnic de părul tău: nu-ți trece mâinile prin păr de 30 de ori pe zi, deoarece introduci praf și alte impurități; protejează-ți părul de factorii de mediu evitând să-ți porți părul desprins în zilele cu vânt sau trafic mare; folosește o căldură medie a foehn-ului și evită să folosești zi de zi produse de styling, deoarece duc la apariția sebumului.  
Un sfat prețios vine și din partea hair stylistului Gina Aron, Ambasador label.m, care ne îndeamnă să alegem o tunsoare și coafură ce ne vor ajută să ne îngrijim mai ușor părul gras sau cu tendințe de îngrășare.
 "Produsele care sunt potrivite pentru acest tip de păr sunt cele fără sulfați sau pe bază de lămâie, mentă, eucalipt sau rozmarin. De asemenea, o soluție ideală pentru părul gras sunt și produsele sub formă de șampon uscat (Dry Shampoo label.m), ce pot prelungi cu o zi, două, perioadă de spălare, mai ales atunci când primim o invitație neașteptată la o cină romantică."
Nu e greu să țineți sub control excesul de sebum, trebuie doar să țineți minte pașii esențiali: șampon și balsam potrivit, fără căldură excesiva și masaj puternic la nivelul scalpului, protecție împotrivă factorilor externi, precum și evitarea trecerii mâinii prin păr! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates