Social Icons

sâmbătă, 9 martie 2013

Cele mai mari greşeli pe care le faci când este vorba despre fondul de ten


Majoritatea femeilor folosesc fond de ten în fiecare zi. Chiar dacă este cel mai comun produs de make-up, multe dintre noi îl folosim greşit, bazându-ne pe ce am auzit sau am văzut la alţii.
Descoperă mai jos care sunt 6 dintre cele mai mari erori pe care le facem în utilizarea fondului de ten.
 1. Foloseşti fon de ten pudră
Dacă nu este de foarte bună calitate, fondul de ten pudră îţi usucă pielea şi îi dă un aspect încărcat. De asemenea, durează foarte mult până obţii un look omogen şi rezistă mai puţin. În plus, uneori fondul de ten de tip pudră intră în liniile fine ale pielii şi creează iluzia de riduri adânci. Foloseşte fond de ten lichid în loc - pielea ta va avea un aspect mai neted şi efectul lui va dura mai mult.
2. Îl testezi pe încheietură
Ca să te asiguri că ai nimerit nuanţa perfectă pentru tenul tău, trebuie să îl testezi pe 3 zone-cheie, potrivit make-up artistului Greg Wencel: sub ochi, pe nas şi de-a lungul liniei maxilarului. Acelaşi specialist în beauty îţi recomandă ca între o nuanţă prea deschisă şi una prea închisă să o alegi pe a doua. Motivul este simplu: culoarea mai închisă va acoperi mai bine coşurile şi imperfecţiunile pielii decât cea deschisă.
3. Nu foloseşti bază de machiaj
Deşi multe femei sar peste acest pas, make-up artiştii îţi recomandă călduros să aplici baza de machiaj (sau primer) înainte de fond de ten. Pe lângă faptul că fondul de ten va adera mai bine, efectul lui de acoperire va dura mai mult, iar look-ul final va fi mult mai neted.
4. Întinzi fondul de ten cu degetele sau cu un burete
Pensulele de machiaj sunt cea mai bună modalitate prin care poţi aplica fondul de ten. Pe lângă faptul că, spre deosebire de bureţi foloseşti mai puţin fond de ten (deci faci o economie), obţii o acoperire mult mai bună şi mai uniformă.
5. Foloseşti concealer sub fondul de ten
Dacă vrei neapărat să foloseşti corector, ideal este să îl aplici deasupra fondului de ten, pentru a masca coşuri, zone roşii sau alte imperfecţiuni. Aplicat dedesubtul fondului de ten, va rezulta un aspect încărcat.
6. Îţi fixezi fondul de ten cu o pudră nuanţatoare
Dacă aplici pudra nuanţatoare peste fondul de ten, rişti ca tenul tău să pară încărcat şi total neatractiv. Optează, în schimb, pentru o pudră translucidă. Vei obţine fixarea dorită şi se va potrivi perfect pielii tale, indiferent de nuanţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates