Social Icons

joi, 28 martie 2013

Limbajul trupului îți spune de ce boli suferi




Limbajul trupului poate spune multe despre starea ta de sănătate. Expresia chipului, postura, modul în care te deplasezi pot fi tot atâtea indicii că ceva nu-i în regulă. Învață să descifrezi semnalele de alarmă!
Îți freci ochii des. Ochii uscați sunt un semn al înaintării în vârstă, al reacției la alergeni sau la stres. Dar, dacă suferi simultan de oboseală cronică și de dureri ale încheieturilor, ochii uscați pot fi semnul unei boli autoimune numite lupus.
Ce faci? Consultă-ți medicul!
Îți „dregi” glasul. E sunetul acela, pe care îl faci „din gât”, ca atunci când te pregătești să dai un răspuns. Însă, dacă îți „raclezi” gâtul încontinuu, poate fi și un semn că ai reflux gastroesofagian silențios.
Ce faci? Consumă mai puține prăjeli, preparate condimetnate, alcool.
Mergi poticnit. Poate fi un semn al infecției urechii medii, în special dacă mersul împiedicat e însoțit de migrene, amețeli, fluierături în ureche sau durere. Urechea medie joacă un rol vital în menținerea echilibrului.
Ce faci? Consultă un ORL-ist, ca să-ți trateze infecția.
Ții umerii căzuți. Poate semnala un sindrom de apertură toracică, mai ales dacă se însoțește cu dureri și furnicături la nivelul brațelor și palmelor. Obezitatea și postura incorectă sunt factori agravanți.
Ce faci?  Fă exerciții speciale menite să întărească musculatura umerilor.
Ai unghiile galbene. Asta poate fi semn de diabet. Glicemia mare face ca zaharurile să se „lipească” de proteinele unghiilor, schimbându-le culoarea. Alte semne ale diabetului: sete excesivă, foame continuă, oboseală.
Ce faci? Analize de sânge (glicemie), și consultă un doctor.
Ai limba foarte roșie. O limbă de culoare roșu-aprins, inflamată, poate fi semnul anemiei cauzate de carența în vitamina B12. Este o afecțiune care apare mai des la persoanele în vârstă, care au probleme în a absorbi vitaminele, dar poate apare și la persoanele care țin cure vegetariene (B12 se găsește în carne). Alte semne ale anemiei: oboseală, apetit scăzut, constipație.
Ce faci?  Ai nevoie de consult medical.
Te învinețești ușor. Vânătăile ar trebui să-și schimbe culoarea din albastru-roșietic în galben, în decurs de două săptămâni. Dacă ai tot timpul pe piele vânătăi roșietice, s-ar putea să ai o problemă de coagulare a sângelui.
Ce faci?  Asigură-te că problemele de coagulare nu apar în urma unui tratament medicamentos de durată – cu aspirină, spre exemplu. Fă-ți un test de coagulare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates