Social Icons

joi, 18 aprilie 2013

20 de trucuri prin care poţi să arzi mai multe calorii, fără să faci sport




În general, îţi recomandăm să faci sport măcar de 3 ori pe săptămână, dacă vrei să slăbeşti sau să-ţi tonifiezi silueta. Trucurile de mai jos, însă, te vor ajuta să arzi calorii chiar şi atunci când nu ai timp să ajungi la sală.
1. Dormi mai mult. Studiile în domeniu au demonstrat că, dacă dormi mai puţin de 5 ore pe noapte pe o perioadă de timp mai lungă, metabolismul tău încetineşte arderile. La modul ideal, ar trebui să dormi între 7 şi 9 ore pe noapte.
2. Uită-te mai puţin la televizor. Continuă să urmăreşti filmele sau emisiunile tale preferate, dar încetează să vegetezi, pur şi simplu, în faţa ecranului, schimbând de pe un canal pe altul. Studiile au demonstrat că adulţii care au înjumătăţit timpul petrecut în faţa televizorului au ars cu 119 calorii mai mult pe zi.
3. Fă activităţi casnice. Chiar dacă nu îţi fac plăcere şi ai prefera să le delegi iubitului sau unei menajere, aspiratul, spălatul vaselor sau ştersul prafului sunt activităţi care te ajută să arzi calorii şi îţi oferă un sentiment de satisfacţie.
4. Găteşte-ţi singură mâncarea. Cu siguranţă e mult mai simplu să-ţi cumperi mâncare semi-preparată sau direct de la restaurant, dar, în afara raţiunilor de sănătate, gândeşte-te la toate caloriile pe care le vei arde în procesul de preparare a mâncării.
5. Participă la activitati sociale. Data viitoare când colegii de la birou te invită la o ieşire în grup, acceptă! Bowling-ul, karting-ul sau alte jocuri distractive de gen te vor face să arzi în jur de 200 de calorii pe oră.
6. Cumpără-ţi un pedometru. Stabileşte-ţi ca obiectiv să parcurgi 10.000 de paşi pe zi. Asta înseamnă în jur de 8 km, în funcţie de greutatea şi vârsta ta. Şi, tot în funcţie de aceste variabile, poţi arde între 250 şi 600 de calorii pe zi.
7. Mişcă-te mai repede. Poate că nu ai observat, dar oamenii slabi tind să se mişte mai rapid, în timp ce persoanele supraponderale îndeplinesc aceleaşi sarcini mult mai încet. Nu e nici un secret: mişcă-ţi corpul mai repede şi vei arde mai multe calorii.
8. Mergi şi vorbeşte la telefon. Dacă poţi, nu sta pe scaun în timp ce vorbeşti la telefon. Acasă te poţi plimba dintr-o cameră în alta, la birou poţi face o tură în jurul clădirii. Atunci când stai în picioare, arzi cu 50% mai multe calorii decât atunci când stai jos.
9. Relaxează-te. Stresul îţi determină corpul să secrete un hormon numit cortizol. Acesta îţi determină corpul să înmagazineze caloriile ca grăsime. Dacă vrei să slăbeşti, trebuie să fii relaxată.
10. Râzi mai mult. Dacă râzi timp de 10-15 minute pe zi, poţi arde cu 50 de calorii în plus. Uită-te la sitcom-ul tău preferat, citeşte o poveste amuzantă sau sună un prieten care te amuză mereu.
11. Nu mânca în faţa televizorului. Acest obicei prost duce la un consum necugetat de calorii. Chiar dacă vrei să îmbini urmărirea serialului preferat cu cina, din lipsă de timp, în final nu faci decât să acumulezi calorii în plus.
12. Fă exerciţii în traffic. Ori de câte ori eşti la volan şi stai la semafor, începe să-ţi încordezi abdomenul. Nu doar că îţi va ajuta la zona lombară, dar te va ajuta şi să arzi calorii, pentru că îţi tensionezi muşchii abdominali. În scurt timp, o vei face automat: roşu la semafor - abdomen încordat.
13. Schimbă mâna cu care cari o plasă. Dacă duci în mână un coş de cumpărături sau o plasă, la fiecare 5 minute, schimbă mâna. Astfel vei antrena mai mulţi muşchi şi vei arde mai multe calorii.
14. Fă pauze de 5 minute. Pentru fiecare oră pe care o petreci şezând la birou, ridică-te şi plimbă-te în jur timp de 5 minute. Profită de pauză pentru a-ţi face un ceai sau a te întinde uşor. Te va ajuta, de asemenea, să fii mai atentă şi mai productivă.
15. Alege traseul mai lung. La birou, mergi la toaleta cea mai depărtată de biroul tău şi, dacă poţi alege scările în locul liftului. Pe drum spre birou, coboară din autobuz cu o staţie mai devreme şi continuă drumul pe jos.
16. Renunţă la tehnologie. Nu mai suna şi nu mai trimite mailuri colegilor care lucrează la acelaşi etaj cu tine. Ridică-te de la birou, mergi la ei şi bucură-te de puţină interacţiune directă.
17. Bea apă rece. Corpul tău are o temperatură normală în jur de 37 de grade Celsius. Dacă bei un pahar cu apă rece, corpul tău trebuie să aducă lichidul la aceeaşi temperatură ca a lui. Pentru a face asta, el arde câte 30 de calorii la fiecare litru de apă. Dacă bei 2 litri de apă (cum ar trebui), vei arde cu 60 de calorii în plus, în fiecare zi.
18. Mestecă bine mâncarea. Mestecând fiecare înghiţitură de cel puţin 20 de ori nu doar că vei avea o digestie mai bună, dar vei şi arde câteva calorii în acest proces.
19. Bea ceai verde în fiecare zi. Pe lângă cafeină, care, conform unor studii, s-a demonstrat că accelerează ritmul în care arzi caloriile, ceaiul verde conţine polifenoli, compuşi chimici ai plantelor care accelerează metabolismul.
20. Mănâncă picant. Cercetările au demonstrat că mâncărurile picate cresc rata metabolică, ceea ce înseamnă că vei arde mai multe calorii. Adaugă puţin chilli la mâncăruri sau, dacă îţi plac aromele mai exotice, încearcă puţin wasabi sau curry.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates