Social Icons

sâmbătă, 27 aprilie 2013

Ce îţi spun coşurile tale? Descoperă ce probleme de sănătate ai în funcţie de zona feţei afectată de acnee




Nu te gândi doar la probleme de estetică atunci când îţi apare un coş pe faţă. De cele mai multe ori, pielea nu face decât să comunice în numele organelor tale interne.
Combinând Ayurveda cu medicina străveche chineză, majoritatea clinicilor de dermatologie occidentale oferă un serviciu de "face mapping", adică o interpretare a problemelor interne în funcţie de afecţiunile tenului.
Gândeşte-te că faţa ta este o hartă, iar coşurile sunt "X"-uri pe ea. Fiecare "X" corespunde unei diferite probleme de ordin intern. Pornind de la această "hartă", poţi afla cauzele reale ale erupţiilor tale acneice şi le poţi trata, odată pentru totdeauna.
Mai jos ai o explicaţie pentru ce înseamnă coşurile sau alte probleme ale pielii, în funcţie de partea feţei pe care apar.
1 & 3: Sistemul digestiv — Mănâncă mai puţină mâncare procesată sau de tip junk food, redu grăsimea din dietă şi bea mai multă apă sau legume şi fructe cu conţinut ridicat de apă, cum sunt castraveţii.

2: Ficatul — Consumă cât mai puţin alcool, grăsimi şi lactate. Această zonă indică şi alergiile alimentare, aşa că n-ar strica să-ţi faci un test în acest sens. În afară de asta, fă 30 de minute de exerciţii uşoare pe zi şi dormi suficient, astfel încât ficatul tău să se poată odihni.

4 & 10: Rinichii — Ai grijă să fii suficient de hidratată! Consumă cât mai puţine sucuri carbogazoase, cafea şi alcool, pentru că acestea contribuie la deshidratarea organismului.
5 & 9: Sistemul respirator — Fumătorii sau cei care au alergii tind să aibă coşuri în aceste zone. Dacă nu ai nici una dintre aceste probleme, redu consumul de zahăr şi ieşi mai des la aer. De asemenea, încearcă să-ţi ţii corpul cât mai alcalin, evitând alimentele care îl dezechilibrează şi îl fac acid (carnea, lactatele, cofeină, alcoolul şi zahărul). Adaugă cât mai multe alimente alcaline în meniul zilnic, precum legumele verzi sau sucul verde de grâu.
6 & 8: Rinichii — Orice problemă în jurul ochilor (inclusiv cearcănele vineţii) indică deshidratare. Bea mai multă apă!
7: Inima— Verifică-ţi presiunea sanguină şi nivelul de vitamină B. Consumă mai puţine mâncăruri picante, mai puţină carne şi ieşi mai mult la aer. De asemenea, caută soluţii ca să-ţi scazi colesterolul, cum ar fi înlocuirea grăsimilor "rele" cu grăsimi "bune", ca Omega 3 şi 6, care se găsesc în nuci, avocado, peşte şi seminţe de in. În plus, având în vedere că în această zonă porii sunt mai dilataţi, verifică să nu foloseşti produse cosmetice care îţi irită pielea sau care au expirat.

11 & 13: Hormonii — Aceasta e zona reprezentativă pentru stres şi schimbări hormonale. Şi, deşi uneori nu le poţi evita, le poţi diminua efectul dormind suficient, consumând suficientă apă, mâncând legume verzi şi păstrându-ţi tenul curat. Un alt lucru interesant: coşurile în această zonă îţi indică momentul în care ovulezi şi care ovar (stângul sau dreptul) e responsabil de proces.
12: Stomacul — Consumă mai multe fibre, redu consumul de toxine şi bea ceaiuri din plante pentru a-ţi îmbunătăţi digestia.

14: O infecţie în organism — Coşurile în această zonă îţi pot indica faptul că organismul tău luptă împotriva bacteriilor pentru a evita o boală. Odihneşte-te mai bine (dacă îţi poţi lua câteva zile libere, e grozav), urmează un curs de yoga, respiră adânc de mai multe ori pe zi, bea suficientă apă şi nu-ţi mai face atâtea griji!
Este bine să ţii cont de informaţiile de mai sus, dar noi îţi recomandăm ca atunci când ai probleme cu tenul să consulţi un dermatolog pentru un diagnostic şi un tratament corect. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates