Social Icons

vineri, 19 aprilie 2013

Ritual de îngrijire pentru zona T





Dacă trasezi o linie imaginară deasupra frunţii, a nasului şi a bărbiei, ea va arăta ca litera T. Această parte centrală a feţei necesită o atenţie specială, întrucât glandele sebacee produc aici mai multe substanţe uleioase decât în restul corpului. Aşa se explică apariţia tenului gras, a porilor, a punctelor negre şi a altor probleme deranjante. Iată ce ai de făcut!
Conform statisticilor recente, 90% din persoanele între 18 şi 40 de ani au probleme cu grăsimea tenului în zona T şi sunt predispuse frecvent la arsuri solare, iritaţii sau roşeaţă accentuată. Din păcate, nu există un tratament miraculos care să le facă să dispară peste noapte. În plus, lucrurile se complică, deoarece de multe ori folosim o singură cremă hidratantă, necesară întregii feţe, fără a ţine cont că această parte a tenului are nevoi speciale. Vestea bună este că poţi să ţii lucrurile sub control dacă pui în practică următoarele trucuri de înfrumuseţare.
Hidratarea, un factor important
După ce ţi-ai aplicat o mască pentru a îndepărta grăsimea suplimentară de pe faţă, este recomandat să te hidratezi. Ai nevoie de un produs special pentru tenul gras, care să micşoreze porii, să vindece şi să calmeze faţa. În plus, trebuie neapărat să-ţi ofere protecţie împotriva razelor nocive ale soarelui şi să aibă ingrediente anti-aging.
Scapă de punctele negre
Petele şi comedoanele inestetice care se formează pe părţile laterale ale nasului pot fi eliminate cu ajutorul benzilor pentru extragerea punctelor negre. Pui un prosop umed şi cald pe zona respectivă sau faci o baie de aburi, stând deasupra unui vas cu infuzie de plante aromate. Apoi, când porii s-au deschis, lipeşti banda peste nas, întinzi bine, astfel încât să elimini golurile de aer, şi apoi o dezlipeşti. La sfârşit, ai grijă să te dezinfectezi şi să te dai cu o cremă emolientă.
Respectă regulile de igienă
Cel mai important sfat pe care ni-l dau dermatologii când vine vorba despre zona T este să evităm atingerea acestei părţi a feţei, mai ales dacă mâinile n-au fost spălate înainte. Ca alternativă, poţi alege mănuşile de unică folosinţă sau cele care se pot igieniza după procedeul de curăţare, dischetele demachiante ori o pânză din bumbac. 
Măşti pentru curăţare făcute în casă
 Laptele proaspăt, amestecat cu suc de lămâie, în părţi egale, este o alternativă bună ca să scapi de aspectul lucios al pielii din zona T. Aplică-l cu câteva minute înainte de a face duş.
La fel de utilă este şi masca bio, care se prepară dintr-o linguriţă cu miere de albine şi două cu suc de roşii, lăsând-o să acţioneze 20 de minute.
Elimină impurităţile
Atunci când îţi îndepărtezi machiajul şi impurităţile de pe faţă, foloseşte un demachiant pe bază de gel, cel mai potrivit pentru echilibrarea grăsimii în exces şi curăţarea porilor din zona T. Procedeul trebuie să aibă loc dimineaţa şi seara. Dacă pielea de pe nas pare lucioasă tot timpul, te poţi da şi cu o loţiune tonifiantă, care controlează „producţia” de sebum şi echilibrează tenul.
Nu uita! Exfoliază-ţi zona T!
O dată pe săptămână este indicat să aplici o mască exfoliantă, care să purifice şi să controleze sebumul din zona T. O poţi prepara prin amestecarea unei căni cu fulgi de ovăz mărunţit şi o jumătate de cană cu miere. După ce ai lăsat-o să acţioneze 10 minute, clăteşti şi te ştergi cu un prosop de bumbac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates