Social Icons

duminică, 16 iunie 2013

Obiceiuri care te îngrașă

          De multe ori pe parcursul zilei simți nevoia să ronțăi câte ceva și de preferință cât mai dulce. Acest obicei nu doar că nu e tocmai sănătos, dar îți poate da peste cap metabolismul, încât imaginea din oglindă să nu te mai reprezinte.
          Seara cazi pradă tentației
      Deși ziua încerci să ai un regim alimentar cât mai echilibrat, seara pofta de dulce te copleșește și toate bunele intenții își pierd sensul atunci când stai comforabil pe canapea cu un pachet de biscuiți cu cremă. Soluția salvatoare în aceste situații vine de la micul dejun. Începe ziua cu o porție de budincă de ovăz asezonată cu ouă și cu iaurt grecesc. La amiază optează pentru o masă formată din carbohidrați și proteine. Acum te poți răsfăța și cu o pătrățică de ciocolată, de preferință neagră. Nu te grăbi să o mesteci, ci las-o să se topească treptat în gură și savurează fiecare aromă.
          Gustare înainte de cină
      Nu e chiar cea mai strălucită idee. Mai bine plănuiește dinainte ce vei avea la cină și gîndește-te cât de bună va fi. Dacă nu te poți abține, alege un iart cât mai slab sau câteva legume crude din cele pe care le pregătești pentru cină.
          Trișezi în timp ce conduci
      Stai destul de mult la semafor și vrei să faci timpul să treacă mai repede cu o pungă de covrigei? Renunță la acest impuls dinainte de a întinde mâna după punga cu cumpărărturi. Mai bine caută la radio un post cu muzică sau pregătește dinainte un CD cu melodiile tale preferate și timpul va trece mai ușor.
          Te tentează pachețelul celor mici
      Ești tentată să le cumperi celor mici pachete de biscuiți să aibă drept gustare la școală sau la grădiniță, iar în fața raftului te gândești să iei un pachet în plus, în caz de ai nevoie. Mai bine le pui copiilor drept gustare un fruct sau fursecuri făcute în casă. Sumt mult mai sănătoase și dacă nu te poți abține de la ele, consecințele nu sunt chiar atât de grave.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates