Social Icons

luni, 22 iulie 2013

3 beauty-remedii cu ciocolată

         Una dintre cele mai râvnite plăceri vinovate se poate transforma într-un super tratament de frumuseţe.
             Obiectiv: Hidratarea, calmarea şi întinerirea tenului
         Foloseşte două pătrăţele de ciocolată neagră topită (caută una cu ingrediente cît mai puţine, cu 70% unt de cacao), o lingură de smântână grasă şi o lingură de miere.
         Amestecă totul şi aplică – trebuie să fie cald - pe faţă, gât şi decolteu, aşteaptă un sfert de oră şi apoi clăteşte cu apă călduţă. La final, şterge-ţi faţa cu loţiune tonică.
             Obiectiv: regenerarea pielii expuse excesiv la soare, deshidratate, tratate chimic, cu elasticitate scăzută etc.
         Acest amestec poate fi folosit şi pe corp, nu doar pe faţă, dar vei avea nevoie de cantităţi înzecite faţă de cele ce urmează. Ai nevoie de o lingură de ciocolată neagră topită, o linguriţă de ulei de măceşe şi tot atîta ulei de migdale, 2-3 picături de ulei esenţial de trandafir.
         Amestecă totul şi întinde pasta rezultată pe faţă (sau corp, dacă ai multiplicat ingredientele), cu ajutorul unei pensule plate. Sunt necesare 25-30 de minute de relaxare, apoi te poţi spăla cu apă călduţă.
             Obiectiv: Regenerarea părului deteriorat, cu tendinţă de cădere, creştere mai rapidă.
         Ciocolata neagră este o sursă importantă de grăsimi sănătoase şi ceva proteine, formula putând concura cu un balsam de păr eficient (cofeina poate stimula regenerarea capilară, spun studiile). Numai că e cam complicat s-o întinzi pe păr ca atare, aşa că vei adăuga încă două ingrediente excelente pentru păr.
         Combină trei linguri de ciocolată topită la bain-marie cu o banană coaptă şi o ceaşcă plină cu miere (le poţi amesteca în blender, pentru a obţine o textură moale şi spumoasă). Aplică pe păr, acoperă capul cu o cască de duş şi aşteaptă până la o oră înainte să îţi speli părul (nu uita de clătirea cu apă rece, pentru a închide cuticula).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates