Social Icons

duminică, 21 iulie 2013

4 paşi către o garderobă perfect organizată

         Dacă ai un dressing plin cu haine şi totuşi porţi fix aceleaşi cinci rochii de când s-a încălzit afară e timpul pentru o reorganizare ca la carte.
  • Primul pas: dezbină şi stăpâneşte! Fă o delimitare clară între hainele de iarnă, cele de vară şi cele care pot fi purtate primăvara sau toamna. Este absolut inutil ca pufoaica de iarnă sau cizmele îmblănite să stea lângă balerinii şi pantalonii scurţi, nu-i aşa?! Împarte-ţi dressingul în două secţiuni clare (iarnă/vară) şi pune la mijloc puloverele subţiri, trenciurile, fustele şi rochiile clasice, balerinii şi pantofii cu toc. Poţi folosi ordonarea după culori dacă ai o paletă largă de nuanţe în garderobă şi astfel vei reuşi să ai o vedere de ansamblu a tuturor lucrurilor pe care de fapt le deţii.
  • Regula de aur: agaţă, agaţă, agaţă! Tricourile tale stau în teancuri, blugii la fel? Nici nu e de mirare că nu poţi vedea ce comori se ascund prin dulapul tău. În loc să le ţii pe toate stivuite, ai putea să rulezi şi să aşezi tricourile unul lângă altul astfel încât să poţi vedea modelul fiecăruia (asta desigur dacă nu ai suficient loc pentru a le agăţa frumos pe umeraşe). Eşarfele ar trebui să stea şi ele agăţate de nişte cleşti pe care îi poţi lipi pe interiorul uşii şifonierului. Iar pentru ca hainele tale să păstreze mereu un aer proaspăt poţi fie să desfaci un săpun cu un miros delicat şi să îl strecori într-un colţ al dressingului, fie să pui un săculeţ cu lavandă ori să verşi o fiolă a parfumului tău favorit pe o batistă de bumbac pe care să o ascunzi într-un sertar din dulap.
  • Ordine şi disciplină în toate sertarele. Sertarele sunt de departe cele mai problematice locuri din întregul nostru dressing: tocmai pentru că par ascunse vederii, ai tendinţa de a înghesui acolo mai multe lucruri decât ai vrea. Cumpără-ţi degrabă câteva separatoare speciale din plastic (nu din material textil pentru că acestea din urmă se vor îmbâcsi rapid de praf) – îţi vor fi de mare ajutor pentru sertarele cu lenjerie (pe care o poţi aranja în sfârşit în seturi!) şi nu uita să faci o triere strictă a lenjeriei, dresurilor, şosetelor şi costumelor de baie. Prima regulă? Orice mic defect descalifică itemul din start: cine ar vrea să vadă un sutien îngălbenit ori o pereche de şosete găurite?!
  • Bijuteriile sunt menite să fie admirate! Sigur că nu îţi vine să arunci toate acele cutiuţe colorate şi simpatice în care vin bijuteriile tale preţioase. Dar atunci când ai adunat zeci şi zeci de coliere şi perechi de cercei, cu siguranţă nu vei mai reţine în care cutie este locul fiecareia. Tocmai de aceea trebuie musai să îţi expui colecţia de bijuterii: cerceii arată excelent în pahare înalte (dacă te poţi lipsi de câteva seturi îţi promitem că imaginea lor umplute cu pietre colorate va fi de impact pentru decorul camerei tale) iar colierele preţioase pot fi agăţate de mici figurine în alb şi negru. Te întrebi mereu unde dispar toate elasticele şi agrafele de păr pe care le deţii? Alocă-le şi lor câteva borcănaşe transparente ori colorate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates