Social Icons

luni, 1 iulie 2013

Cum foloseşti corect şi cum alegi crema de protecţie solară. 10 trucuri pe care sigur NU le ştiai

           În ultimii ani se vorbeşte tot mai des şi pe un ton din ce în ce mai grav despre riscurile expunerii prelungite la soare. Cancerul de piele nu mai este doar o ameninţare vagă, ci un real risc la care ne expunem dacă alegem să nu ne îngrijim corespunzător.
           Dincolo de anumite tipuri de haine şi pălării de soare, crema de protecţie solară este cel mai bun aliat atunci când vine vorba de evitarea consecinţelor negative ale expunerii la soare. Această cremă nu ar trebui să fie opţională ci obligatorie în trusa de înfrumuseţare a oricărei femei care se respectă.
           Totuşi, pe piaţă se găsesc numeroase tipuri de creme care ne promit că ne vor ajuta să ne protejăm de soare. Cum le aplicăm şi, mai ales, cum le alegem? Iată câteva idei folositoare.
           1. Cantitatea necesară
Dacă nu aplici cantitatea necesară de cremă, nu vei obţine protecţia de care ai nevoie. Dermatologii recomandă pentru faţă o cantitate de dimensiunea unei alune de pădure, iar pentru corp, cam două păhărele de shot-uri.
           2. Factor de protecţie în zilele înnorate
Atunci când conduci, renunţi la centura de siguranţă pentru că nu mai sunt pe stradă şi alte maşini? La fel e şi în cazul soarelui – ai nevoie de protecţie indiferent că îl vezi sau nu. Înainte să ieşi din casă, nu uita să aplici loţiunea cu factor de protecţie solară pe părţile corpului pe care le expui.
           3. Efectul cremei
Nu te baza pe faptul că dacă aplici o crema cu factor ridicat de protecţie vei fi protejată mai mult timp. Indiferent de loţiunea aleasă, trebuie să o reaplici pe piele la fiecare 90 de minute.
           4. Nu uita de păr
Doar pentru că scalpul tău este acoperit de păr, nu înseamnă că este şi protejat. Dacă pălăriile nu sunt tocmai preferatele tale, e bine să optezi pentru un spray special pentru păr, care să conţină, desigur, factor de protecţie. Totodată, nu uita de urechi. Trebuie şi ele protejate.
           5. Nu uita de buze
Buzele sunt partea feţei care se bucură de cea mai mare expunere la soare. Aşa că, dacă obişnuieşti să te dai cu gloss când mergi la piscină, e ca şi când ai aplica pe corp ulei pentru bebeluşi şi apoi te-ai expune la soare. Riscul de a te arde este foarte mare, aşa că alege gloss-urile cu factor de protecţie de cel puţin 20, iar înainte, aplică un balsam de buze protector.
           Odată însuşite regulile aplicării corecte a loţiunii de protecţie solare, vine momentul achiziţionării. Iată câteva sugestii de care trebuie să ţii cont când pleci la cumpărături:
           1. Caută întotdeauna o cremă care să aibă un spectru larg, adică să te protejeze şi de razele UVA, dar şi de razele UVB.
           2. Fii atentă la cifre
Poate crezi că produsul cu filtru de protecţie 15 este bun, mai ales că nu îţi petreci prea mult timp pe afară când soarele este în toi. Totuşi, lucrurile nu stau chiar aşa. Cu cât ai tenul mai deschis, cu atât factorul de protecţie trebuie să fie mai mare.
           3. Formula potrivită
Dacă eşti convinsă că utilizarea unei creme de protecţie solară te va umple de coşuri şi iritaţii, trebuie să ştii că pe piaţă există diferite formule pentru fiecare tip de ten, deci trebuie doar să o alegi pe cea potrivită pentru tine. Dacă ai tenul normal, mixt sau gras foloseşte o formulă non-comedogenică, iar dacă ai tenul sensibil sau uscat caută o formulă hidratantă şi hipoalergenică.
           4. Cremă de protecţie solară nu se foloseşte numai la plajă...
... ci în fiecare zi, ca o bază de machiaj şi se aplică nu numai pe faţă ci şi pe gât, decolteu şi braţe.
           5. Crema de protecţie solară se aplică înainte de a ieşi din casă, astfel încât să aibă timp să intre în acţiune filtrele de protecţie. Aşadar, alege pentru corp o formulă fluidă uşor de aplicat şi hidratantă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates