Social Icons

vineri, 27 decembrie 2013

Don't be a Marionette!

       Ascultă şi apoi trage concluziile. Mereu când se întâmplă ceva este bine să asculţi toate persoanele implicate şi să acorzi prezumţia de nevinovăţie tuturor la început pentru că niciodată nu ştii care este adevărul. Atunci când laşi o persoană să-ţi pună un văl la ochi şi tu nu te oboseşti să-l dai jos, ci doar îl laşi acolo şi faci doar ceea ce ţi se spune te transformi într-o marionetă. Nimeni nu înţelege cum poţi să laşi o persoană să te influenţeze mereu şi să înceapă ea să ia toate decizile care ar trebui să-ţi aparţină ţie şi cât de uşor poţi ajunge să vezi doar prin ochii acelei persoane mereu doar cel care îşi dă seama de adevăr o dată.
       La un moment dat ajungem să fim aceste persoane manevrate pentru că am obosit să mai luptăm şi să încercăm să descoperim singuri adevărul
sau poate pentru că păpuşarul are o personalitate mult prea puternică pentru noi sau a fost nevoia de a scăpa de singurătate. Motive sunt suficiente, dar nu ar trebui să ne lăsăm ghidaţi doar de o singură persoană şi să judecăm totul doar prin prisma ei. Este important să vedem şi să judecăm totul din perspectiva noastră.
       La fel ca orice întâmplare care are mai multe părţi, la fel ca în fiecare dintre noi există două părţi. Una în care predomină bunătatea, alta plină de răutate. Totul depinde doar de noi şi de modul în care alegem să fim. Noi suntem cei care trebuie să ne stăpânim şi să ne nuanţăm trăsăturile în modul în care ne dorim fără a fi influenţaţi de cei din jur. Trebuie să învăţăm să ne respectăm pe noi înşine, dar şi pe cei din jurul nostru pentru că fiecare merită dreptul de a alege ce vrea să facă. Şi totuşi şi cei din jur trebuie să înţeleagă până unde se pot implica şi de unde trebuie să ne lase să ne luăm singuri deciziile.
       Într-adevăr sunt şi persoane care încearcă, sau cel puţin aşa cred ei, să te facă să vezi adevărul despre ceea ce se petrece, însă acestea nu ştiu că la un moment dat nu mai trebuie să se implice. Este bine să avem prieteni care să încerce să ne facă să vedem adevărul, dar trebuie să vadă o limită unde să înceteze să-ţi manevreze deciziile şi apoi să-şi asume toate laudele pentru tot ceea ce se petrece în viaţa noastră. Fiecare dintre noi poate face diferenţa între bine şi rău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates