Social Icons

duminică, 9 februarie 2014

Totul despre Maleficent

           
       Premiera filmului are loc pe 30 mai, simultan cu cea din Statele Unite. Este primul rol principal al lui Jolie de la Salt şi Turistul, action-uri apărute în 2010, şi, dacă e să aruncăm o privire noului teaser trailer apărut ieri, actriţa este gata să arate că problemele de sănătate din ultimul an nu i-au ştirbit absolut deloc din fascinaţia pe care o exercită de cealaltă parte a camerei de luat vederi. Nouă filmul ni se pare că are potenţial şi datorită modului cum evoluează personajul titular: dintr-o fiinţă eminamente pozitivă, Maleficent se va transforma în regina autoproclamată "a tot ceea ce este rău", fiind atrasă înapoi de lumină în urma unor experienţe ieşite din comun.
       Iată sinopsisul filmului: Frumoasa şi tânăra Maleficent trăieşte o viaţă idilică în paşnicul ei regat acoperit de păduri, visând că va deveni o puternică zână făcătoare de bine. Asta până într-o zi când armata unui rege invadator îi atacă semenii şi o extraordinară trădare face inima zânei să se transforme în piatră. Setea de răzbunare o împinge pe Maleficent ca, ani mai târziu, să arunce un crunt blestem pe Aurora, fiica succesorului la tron a regelui ce i-a pustiit regatul, dar, pe măsură ce Aurora creşte, vrăjitoarea începe să se întrebe dacă nu cumva aceasta deţine cheia unui viitor paşnic al întregului ţinut...
       Studiourile Disney nu sunt la prima încercare de reinventare a unei animaţii din propriul reportoriu, ajutaţi de o actriţă extrem de cunoscută în rol negativ. Charlize Theron a fost cel mai bun lucru din Albă ca Zăpada şi Războinicul Vânător, dar asta nu a oprit filmul lui Rupert Sanders să fie amintit mai degrabă din cauza scandalului legat de relaţia (inventată sau nu) dintre regizor şi interpreta Albei ca Zăpada, Kristen Stewart, pe atunci într-o relaţie cu Robert Pattinson. Dacă fantasy-ul din 2012 nu rămâne în memorie decât datorită unor efecte speciale pentru care a şi fost nominalizat la Oscar, Maleficent pare să pluseze cu o evoluţie mult mai interesantă a personajelor principal, fiecăruia pregătindu-i-se provocări interesante.
       În centrul atenţiei vor fi Elle Fanning în rolul Aurorei, Sharlto Copley în cel al tatălui ei, Stefan, probabil responsabil de schimbarea tinerei Maleficent, Brenton Thwaites (aşteptat şi în fantasy-ul The Giver) în rolul prinţului Phillip, gatas-o trezească pe Aurora cu sărutul său, dar şi alte nume cunoscute precum Juno Temple, Sam Riley, Miranda Richardson şi Imelda Staunton.
       Nici din punctul de vedere al efectelor speciale filmul nu pare să se lase întrecut de predecesorul său, mai ales că la regie îl regăsim pe Robert Stromberg, scenograf dublu premiat cu Oscar (pentru Avatar şi Alice în Ţara Minunilor) şi aflat acum pentru prima oară în spatele camerei de luat vederi. După ce a fost şcolit de James Cameron şi Tim Burton şi a fost implicat în producţia lui Busola de Aur, Piraţii din Caraibe: La capătul lumii, Labirintul lui Pan şi Memoriile unei Gheişe, Stromberg ne va impresiona măcar cu atmosfera debutului său, atmosferă surprinsă bine în teaserul de mai jos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates