Social Icons

luni, 10 martie 2014

Vrute şi nevrute cu Alexa, Laura şi Bogdan

         Mi-am propus de ceva vreme să încep o nouă rubrică pe blog (de fapt este veche, dar renunţasem de ceva vreme la ea) şi având în vedere că unul dintre blogurile pe care le urmăresc a împlinit un acum câteva luni am zis să redeschid rubrica cu un interviu luat celor trei admini ai blogului.
           Este vorba despre blogul despre blogul „Cărţi nemuritoare” şi cum spune chiar descrierea lui este „un blog cu, şi despre cărţi” care-mi place foarte mult. De acest blog se ocupă trei persoane minuante şi care încearcă să promoveze cărţile cât mai mult şi cât mai bine. Şi una peste alta haide-ţi să începem interviul cu: Alexa, Laura şi Bogdan.

TGOP: Probabil că ar trebui să încep cu altă întrebare, dar cum vă simţiţi ştiind că blogul vostru are deja un an?
Alexa: Eu pot spune că mă bucur că am trecut de un an. Şi dacă am trecut de el înseamnă că am întâlnit pe parcurs persoane care să mă facă să vreau să scriu încă pe blog. Să public articole să îi ţin mereu la curent cu tot ce apare.
Laura: Pot spune că mă simt bine, că toată munca noastră a ajuns să fie observată și am ajuns să cunoaştem prin intermendiul blogului o mulţime de persoane.
Bogdan: Întâi de toate aş vrea să le mulţumesc celor care s-au implicat şi au participat la activităţile de pe blog, cât şi de pe pagina de Facebook a blogului Cărţi Nemuritoare. Voi sunteţi cei pentru care scriem şi ne face o deosebită plăcere să vedem că ceea ce facem noi nu este în zadar. Sunt fericit să ştiu că a trecut un an, dar sunt şi mai fericit când privesc în urmă şi văd toi oamenii minunaţi pe care i-am cunoscut pe blog şi care şi-au împărtăşit cu noi gândurile şi sentimentele.

TGOP: Din câte ştiu sunteţi trei persoane care vă ocupaţi de blog. Cum v-aţi cunoscut?
Alexa: Da, suntem trei persone pe acest blog şi de multe ori am impresia că suntem puţini. Eu şi Laura ne ştim din clasa a noua. Ne-am întâlnit în liceu şi în timp, a trecut de stadiul de colegă din banca din faţă care îmi da copiuţe la mate şi mă ajuta să iau şi eu notă mare, şi a ajuns printre cele mai bune prietene. Vorbim aproape în fiecare zi, iar atunci când ne întâlnim timpul nu ne ajunge să povestim tot ce avem de împărţit. Bogdan este teoretic din famile. Familia mea prin alianţă. Este puţin mai timid, încă nu are încredere că poate scrie şi poate publica. Trebuie încurajat să dea frâu liber cuvintelor, aşa că eu îl susţin şi îl incurajez mereu (asta când nu îl stresez).
Laura: Eu şi cu Alexa ne ştim din liceu, şi de atunci suntem prietene foarte bune. Pe Bogdan l-am întâlnit însă prin intermediul Alexei, și am descoperit astfel încă un pasionat de cărţi, cu care am ajuns să leg o prietenie frumoasă.
Bogdan: Ai dreptate, suntem trei. Eu sunt cel mai nou membru al blogului. Alexa este cea care “m-a recrutat” ca să zic aşa. E ca o soră mai mare. Şi la fel cum sunt surorile mai mari, poate să fie uneori stresantă, dar ştiu că face asta pentru a mă motiva pe mine. Pe Laura am cunoscut-o prin intermediul Alexei şi al blogului, dar ne-am împrietenit imediat. Mă bucur să văd că am găsit o persoană la fel de nebună ca şi mine.

TGOP: Dacă ar trebui să vă descrieţi colegii de pe blog în trei cuvinte, care ar fi acestea?
Alexa: În trei cuvinte simple? E greu. Laura este psihanalistă, amabilă şi înţelegătoare, iar Bogdan este prietenos, voios şi inocent.
Laura: Urăsc felul ăsta de întrebări, limitele pe care le au, sunt greu de acceptat, dar am să încerc să găsesc nişte descrieri care să se încadreze : ))
    Alexa - Sufletistă, înţelegătoare, încrezătoare.
    Bogdan - Deştept, sociabil, amuzant.
Bogdan: E foarte greu, dar am să încerc. Alexa este cea care ne ţine cu picioarele pe pământ. Ea este “şefa”, iar noi nu ieşim din cuvântul ei, prea des. Cu toate astea este o persoană foarte înţelegătoare, dinamică şi creativă. Dacă Alexa este creierul blogului, atunci Laura, prietena mea nebună Laura, este inima blogului. Este o fire foarte deschisă, amuzantă, dar şi sensibilă.

TGOP: Cine sau ce v-a determinat să faceţi primii paşi în online?
Alexa: Primii paşi online. Nu mă gândeam niciodată la aşa ceva. A fost ceva spontan. Am cunoscut o fată a cărui blog îl citeam zilnic şi m-am împrietenit cu ea. Aşa am ajuns să scriu şi eu şi peste doi ani de zile mi-am făcut blogul meu personal.
Laura: Înainte de avea şi acest blog, am început prin a avea un blog personal, ca pe un loc în care să îmi postez creaţiile. Să încep un blog despre cărţi însă, a fost ca să o ajut pe Alexa, ea a mai colaborat cu cineva pe un alt blog, şi pentru că îmi plăcea munca pe care o depunea, mi-a fost foarte uşor să o ajut să creem acest blog.
Bogdan: Alexa şi Laura au fost cele care au avut iniţiativa. Eu mă bucur că le pot ajuta cu ce pot.

TGOP: De unde pasiunea pentru cărţi?
Alexa: Pentru mine pasiunea pentru cărţi a venit târziu, cred că prin clasa a noua, când am descoperit cărţile care mi-au captat toată atenţia, care m-au făcut să mă bucur de ele. A durat ceva timp să descopăr că sunt cărţi pentru fiecare, trebuie doar să le cauţi pe cele care ar putea să îţi placă.
Laura: Pasiunea pentru cărţi a pornit de la faptul că încă de mică am fost înconjurată de cărţi, bunicii mei au avut o bibliotecă destul de mare, iar părinţii mei au avut grijă să îmi insufle iubirea pentru poveştiile ce se aflau în ele.
Bogdan: Îmi plăceau mult poveştile când eram mic. Când am crescut am început să îmi aleg singur cărţile şi să citesc diferite genuri care mi-au placut şi care m-au îndemnat să citesc în continuare.

TGOP: Cum vă împărţiţi responsabilităţile pentru blog?
Alexa: Eu sunt o fire foarte bossy. Mă mir cum de colegii mei nu mi-au dat cu ceva în cap până acum. Iau majoritatea deciziilor şi îi stresez pe colegii cu chestii de genu’ “ai treabă… faci te rog ceva?.. te ocupi te rog de ceva?”. Bogdan este cel mai nou în acest mediu. Îi vin greu cuvintele când trebuie să scrie propriile recenzii, dar pe el pică recenziile noatre. Se descurcă de minune când îl rugăm să le corecteze pe ale noastre. Ba chiar le îmbunătăţeşte mereu.
Laura: Nu cred că avem nişte reguli foarte clar trasate pentru cine face, ce anume, pe blog, cumva însă reuşim să ne împărţim sarcinile în funcţie de cine are timp liber. E adevărat că pentru acest lucru comunicăm destul de des, iar de cele mai multe ori Alexa strigă după noi că deşi am citit cărţile am întârziat cu recenzile, sau se trezeşte cu o alta de la o carte că a apărut în posesia noastră în ultimul moment.
Bogdan: Nu există o normă, spre fericirea mea; eu fiind mai nou în activitatea de blogging şi neavând atâta experienţă precum colegele mele. Dar nu am de ce să mă plâng. Amândouă sunt foarte înţelegătoare.

TGOP: În afară de blogging, cu ce vă mai ocupaţi?
Alexa: Hmm. Eu am un timp foarte încărcat, uneori chiar prea plin. Lucrez mult, iar pe lângă serviciu sunt la început în iniţierea unui extra-job de manichiuristă. Ma relaxez în timpul liber la orele de Zumba, de unde îmi iau şi un aport mare de energie, şi în rest îmi petrec timpul cu prietenii, iubitul meu şi încerc să mă împart între membrii familiei. De citit, citesc noaptea sau în timpul liber la lucru.
Laura: Cu facultatea, cu prietenii, cu ieşitul în natură, cu vizonatul unui film care să mă relaxeze şi bineînţeles cu cititul.
Bogdan: Îmi place mult să desenez/pictez. În rest, îmi petrec timpul cu prietenii sau urmărind seriale, filme, anime-uri.

TGOP: Vă mulţumesc pentru timpul acordat. Un mesaj în încheiere pentru cititorii The Gift Of Passion şi Cărţi nemuritoare?
Alexa: Ce să transmit tuturor?... Nu o să vă spun citiţi sau bucuraţi-vă de o carte bună pentru că scriu pe un blog cu acest subiect, ci vă transmit să vă bucuraţi de viaţă şi de tot ce vă oferă ea. Găsiţi-va pasiuni şi hobby-uri care să vă reprezinte indiferent de natura lor.
Laura: Face-ţi un pas înapoi şi încercaţi să priviţi totul nu ca şi cum ar fi fragmentat, bucurie, fericire, tristeţe, naştere şi moarte, ci ca pe o întreagă poveste ce merită trăită, ascultată, văzută.
Bogdan: Încercaţi să lăsaţi deoparte problemele şi să vă bucuraţi de tot ceea ce vă oferă viaţa. Sper că v-a plăcut acest interviu şi dacă doriţi să mai aflăm câte ceva despre vreun blogger care vă place spune-ţi şi o să aflu cât pot eu de multe de la el/ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates