Social Icons

marți, 26 august 2014

Dosar de Modă: Tom Ford I

       Biografia sa captivează de la prima propoziţia: Tom Ford un designerşi un regizor american. Această dualitate indică din start un talent ce îmbină două arte ale ramurei vizuale, dar şi nevoia de control atât de caracteristică regizorilor. Cât timp ambele sale creaţii au succes, nimeni nu îi critică, iar cei 15 ani dedicaţi rejuvenării brandului Gucci sunt dovada pasiunii sale pentru modă şi a unei viziuni sănătoase.
       Însă înainte de vastul capitol Gucci, Tom mai are câteva scene interesante de povestit. Născut în inima Texasului, se mută cu familia la 11 ani în New Mexico, unde îşi petrece adolescenţa. Începe un colegiu, dar renunţă după un an ca să se mute la New York pentru a studia istoria artei la NYU. Renunţă însă şi la această după un an, preferând să joace în reclame. Fizicul şi şarmul îl fac destul de popular încât la un punct apărea în 12 campanii publicitare în acelaşi timp. Schimbă colegiul şi se mută la celebrul Parsons The New School for Design, unde au studiat şi alte nume celebre din modă precum Marc Jacobs, Donna Karan, Anna Sui, Alexander Wang sau Jason Wu. El nu alege însă moda de la început, ci arhitectura, cum îi scrie şi pe diploma de absolvire.
       Iar noaptea frecventează faimosul Studio 54, unde Tom îşi seama că este gay. În plus, clubul în sine va avea o influenţă majoră în estetica sa ca designer, prin fabulosul decorurilor, luminilor, extravaganţa celor care îl frecventau şi mood-ul vesel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates