Social Icons

marți, 23 septembrie 2014

Dosar de Modă: Miuccia Prada

           Miuccia Prada, născută la Milano în 1948, este una dintre cele mai influente femei din lumea modei. A dezvoltat firma creată de bunicul său, Mario Prada, în 1913 și a transformat-o în unul din cele mai puternice imperii din moda internațională.
           Împreună cu soțul său, Patrizio Bertelli, a construit brand-ul Prada, unul dintre brand-urile de lux cele mai cunoscute din lume. Astăzi poate rivaliza chiar și cu un grup ca LVMH, având în protofoliu brand-uri precum Helmut Lang, Jil Sander și Azzedine Alaia și fiind cotat la bursă încă din 2007. Miuccia spune că dacă nu l-ar fi cunoscut pe soțul său probabil ar fi renunțat la afacere sau nu ar fi fost în stare să o conducă la fel de bine.
           Miuccia Prada, doctor în științe politice, moștenește de la mama sa afacerea de familie, chiar dacă nu era extrem de interesată de lumea modei. Cu toate astea în 1985 desenează o colecție de genți negre, fără niciun fel de etichetă, dintr-un nylon foarte fin (care semăna cu cel folosit la fabricarea parașutelor). Această colecție va avea un succes răsunător iar gențile vor fi cerute în toată lumea. Criticii de modă le-au considerat accesorii de top iar manechinele le-au purtat și promovat intens.
           În 1989 Miuccia prezintă la Milano prima linie de pret-a-porter, în totalitate în alb și negru. În 1992 a apărut linia inspirată de garderoba doamnei Prada numită Miu Miu (porecla Miucciei), care se adresează femeilor tinere și are prețuri mai accesibile, iar începând cu anul 1992 Prada a prezentat la Milano câte 2 colecții pe an.
           Miuccia Prada a primit, de-a lungul carierei sale, nenumărate premii și distincții pentru creațiile sale elegante și austere, rafinate și minimaliste. Printre acestea, The International Award of the "Council of Fashion Designers of America" în 1993, Wallpaper Design Award în 2007 și premiul Leonardo Qualita Italia în 1998.
           Prada este de asemenea legată de lumea artelor. Din anul 1993 începe să activeze Fundația Prada, un spațiu dedicat noilor proiecte artistice, care organizează expoziții și evenimente de renume internațional.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates