Social Icons

joi, 11 septembrie 2014

Trend Report: New York Fashion Week

         La Săptămâna Modei de la New York unde au fost prezentate colecţiile designerilor pentru sezonul primăvară/vară 2015, designerii de top au păstrătat câteva tendinţe actuale (piese de dimensiuni mari şi voluminoase, modele grafice alb-negru) şi au introdus câteva tendinţe noi (pasteluri mute, imprimeuri florale, siluete flowy). Modele atrăgătoare şi rochii cu talia la vedere au atras atenţia, în timp ce costumele şi rochiile pe un umăr au început să cam dispară.
         Ce înseamnă asta? Că probabil nu va fi nevoie să-ţi cumperi nimic nou pentru a rămâne „în trend” sezonul următor: doar aruncă o privire în garderoba ta.
         Oscar de la Renta a prezentat buchetul perfect de flori primăvăratice. Designerul dominican a creat cu materiale preţioase, elegante şi delicate, ideale pentru silueta feminină. Nelipsite din articolele vestimentare care au păşit pe podium au fost rochiile de seară, cele mai apreciate creaţii ale designerului. Completă, colecţia primăvară-vară e formată din piese separate, pe care pasionatele de modă le pot combina astfel încât să le reflecte stilul romantic şi boem. Nuanţele alese de Oscar de la Renta sunt plăcute, pastelate, pline de bun gust. Negrul şi albul nu lipsesc, însă ceea ce atrage atenţia în special e delicateţea din culori. Designerul consideră croielile peplum încă trendy, precum şi pantalonii înalţi si negri, care alungesc picioarele. La fel de hip sunt şi transparenţele, dantelele şi topurile cu vedere la abdomen, nelipsite din superba colecţie primăvară/vară semnată de de la Renta.
         Când a creat colecţia pentru sezonul cald, Diane Von Furstenberg s-a lăsat inspirată de stilul inconfundabil al lui Brigitte Bardot, de rochiile ei de picnic şi de imprimeurile lui Matisse, pe care creatoarea îl admiră foarte mult. Articolele vestimentare care au fost prezentate pe podiumul de la New York au sugerat relaxarea şi spiritul liber caracteristice unei vacanţe de vară. Topuri şi sutiene sexy, rochii lejere şi fluide, fuste pareo... Colecţia trimite i-a trimis instantaneu cu gândul la concediu pe cei prezenţi, semn ca designerul iubeşte escapadele la fel ca noi. Mătasea, jerseul, sifonul, bumbacul şi ornamentele aurii au fost materialele principale folosite de Diane, care este o adevărată maestră când vine vorba de punerea în evidenţă a siluetei feminine prin tăieturi şi textile. În cadrul prezentării au spus prezent nume consacrate din lumea modei, precum Candice Swanepoel, Kendall Jenner sau unica Naomi Campbell, care a încheiat defilarea în stilul ei caracteristic îndrăzneţ. Naomi a păşit pe podium îmbrăcată într-o rochie lejera, de vacanţă, în culori puternice, punând astfel punct unei colecţii reuşite, coerente, tinereşti şi pline de bun gust.
         Feminitatea este cuvântul cheie în jurul căruia a fost construită colecţia Christian Dior Haute Couture 2014. Rochiile elegante şi boeme au plutit pe podium şi au completat atmosfera de basm creată. Culorile dominante sunt albul, negrul şi albastrul, lipsind din articolele vestimentare imprimeurile îndrăzneţe. Colecţia este una completă şi complexă, formată atât din rochii de seară elegante, precum şi din pantaloni, haine şi piese separate. Printre nuanţele deschise şi-au făcut loc şi câteva pasteluri, una dintre rochiile roz transformându-se în piesa centrală a prezentării de modă din Paris. Designerul Raf Simons a preferat şi dantelele şi transparenţele şi a creat chiar şi salopetele cu imprimeuri florale. Pentru a combate monotonia coloristică, pentru acest sezon Dior propune pantofi în culori tari, care să atragă atenţia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates